Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson Team Finland -matkalle Shanghain China International Import Expoon

Työ- ja elinkeinoministeriö
4.11.2019 10.31
Tiedote

Kiinan kauppaministeriö ja Shanghain kaupunki järjestävät China International Import Expon (CIIE) Shanghaissa 5.–10.11.2019. Tapahtuma järjestetään toista kertaa ja Suomi on jälleen kutsuttu mukaan. Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson osallistuu yritysvaltuuskunnan kanssa Shanghain messuille.

– Vierailu edistää Suomen vientiponnisteluja ja tukee suomalaisten yritysten toimintaa Kiinassa. Messujen aikana on mahdollisuus myös käydä keskusteluja Suomen ja Kiinan yhteistyöstä kiinalaisten päätöksentekijöiden kanssa ja kuulla suomalaisyritysten tilanteesta Kiinan markkinoilla, kertoo kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Suomen osallistuminen toteutetaan Team Finland -yhteistyönä siten, että Business Finland vastaa Suomen kansalliseen paviljonkiin liittyvistä järjestelyistä ja ohjelmasta Expossa. Myös Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola osallistuu Expoon.

Tapahtuma tuo yhteen päätöksentekijöitä ja yrityksiä kymmenistä maista. Kiinasta tapahtumaan osallistuu mm. presidentti Xi Jinping. Tapahtuman tavoitteena on edistää Kiinan kasvavaan tuontimarkkinaan liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia ja yhteistyötä.

Suomen paviljongin yrityskumppaneina toimivat Aavi Technologies Oy, Beneq Oy, Genano Oy, Nokian Tyres Trading (Shanghai) Co. Ltd., Tikkurila China (Paints) Co. Ltd. ja Genelec sekä muina yrityskumppaneina Biolan Oy, Metsä Group Asia ja Nokia Shanghai Bell. Suomen paviljongin kumppaneina toimivat myös Business Finlandin Food from Finland, Finland Winter Sports Cluster ja Visit Finland sekä Shanghai FinChi Innovation Co. Ltd.

Lisätiedot:
kaupallinen neuvos Mia Hurtta, TEM, p. 050 470 2512
neuvotteleva virkamies Mikko Puustinen, TEM, p. 050 476 6865

Tillbaka till toppen