Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Näringsminister Katri Kulmuni besöker Stockholm den 6 november

Arbets- och näringsministeriet
5.11.2019 13.10 | Publicerad på svenska 5.11.2019 kl. 14.38
Pressmeddelande

Näringsminister Kulmuni besöker Stockholm den 6 november 2019. Resan är hennes första till Sverige som minister. Vid mötet behandlas aktuella frågor med anknytning till nordiskt samarbete, Finlands EU-ordförandeskap, närings-, kohesions- och energipolitik samt digital ekonomi.

– Finlands samarbete med Sverige är fortsatt starkt. De länkar i näringslivet som förenar våra länder är närliggande, och de kan utvecklas ytterligare på ett sätt som gagnar alla parter. Jag ser fram emot diskussionerna i Stockholm med mina ministerkollegor och näringslivet, säger minister Kulmuni.

Under besöket träffar ministern näringsminister Ibrahim Baylan, landsbygdsminister Jennie Nilsson med ansvar för frågor som gäller kohesion samt energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman

Under ledning av minister Kulmuni och minister Baylan diskuteras även ansvarsfull produktion av råvaror och möjligheterna för detta. Organisationer inom mineralsektorn och företrädare för såväl det finska som svenska näringslivet deltar i diskussionen.

Ytterligare upplysningar
Jenny Hasu, näringsministerns specialmedarbetare, arbets- och näringsministeriet, tfn 040 658 3510
Nina Alatalo, näringsministerns tjänstemannamedarbetare (EU-ärenden och internationella frågor), arbets- och näringsministeriet, tfn 050 431 8015 

Tillbaka till toppen