Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Minister Lindström besöker Egentliga Finland för att få information om åtgärderna för hantering av den positiva strukturomvandlingen

Arbets- och näringsministeriet
12.1.2018 11.29
Pressmeddelande

Arbetsminister Jari Lindström besöker Åbo, Nystad och Letala den 15 januari 2018. Det övergripande temat för besöket i Egentliga Finland är den positiva strukturomvandlingen och åtgärderna för att hantera den.

Tillväxten i näringslivet och sysselsättningsutsikterna inom Egentliga Finland och Sydvästra Finland är exceptionellt goda och detta har skapat en situation med s.k. positiv strukturomvandling.  Produktionstillväxten och det behov av extra arbetskraft som den skapar är så stora att särskilda åtgärder krävs inom regionen. Lindström besöker Valmet Automotives bilfabrik i Nystad och dryckestillverkaren Laitilan Wirvoitusjuomatehdas för att se deras lokaler och få information om de lösningar som de kommit fram till. Ministern träffar också företrädare för stadsledningen för respektive stad samt för NTM-centralen i Egentliga Finland och Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå.

I den utredning som tidigare statsministern Esko Aho gjort för arbets- och näringsministeriet förra hösten presenterade Aho som en lösning ett s.k. broavtal mellan statsmakten och Egentliga Finland samt Satakunta. Det viktigaste är ett klart och välgenomtänkt koncept som baserar sig på ett friktionsfritt samarbete mellan olika aktörer samt på lätta individuella val. Åtgärder vidtas inom ramarna för statsfinanserna och kommunernas finanser och budgetar.

Mer information:tem.fi/positiivisen-rakennemuutoksen-edistaminen (på finska)

Ytterligare upplysningar:
arbetsministerns specialmedarbetare Jami N. Arvola, arbetsministerns specialmedarbetare, tfn 050 4471 255

Tillbaka till toppen