Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Lindström tutustuu Varsinais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen toimiin

Työ- ja elinkeinoministeriö
12.1.2018 11.29
Tiedote

Työministeri Jari Lindström vierailee Turussa, Uudessakaupungissa ja Laitilassa 15.1.2018. Matkan kattavana teemana on Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos ja toimet sen ratkaisemiseen.

Varsinais- ja Lounais-Suomessa elinkeinoelämän kasvu ja työllisyysnäkymät ovat poikkeuksellisen hyvät, jonka myötä sinne on syntynyt ns. positiviisen rakennemuutoksen tilanne. Tuotannon kasvu ja sen vaatima työvoiman lisätarve ovat niin suuria, että alueella tarvitaan erillistoimia. Lindström tutustuu Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaaseen ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tiloihin ja ratkaisuihin. Hän tapaa myös kunkin kaupungin sekä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja TE-toimiston johtoa.

Entinen pääministeri Esko Aho esitti viime syksynä TEM:lle tehdyssä selvityksessään ratkaisuksi ns. siltasopimusta valtiovallan ja Varsinais-Suomen sekä Satakunnan kesken. Keskeistä on huolellisesti mietitty ja selkeä konsepti, joka perustuu eri toimijoiden saumattomaan yhteistyöhön sekä yksilöllisten valintojen helppouteen. Toimenpiteitä toteutetaan valtion ja kuntien kehysten ja talousarvioiden puitteissa.

Lisätietoa: tem.fi/positiivisen-rakennemuutoksen-edistaminen

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
 

Sivun alkuun