Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Euroopan kaupungit yhdistävät voimansa digitaalisessa murroksessa

Työ- ja elinkeinoministeriö
10.12.2019 10.47
Uutinen
Oulu Boost Event -tapahtumassa Eindhovenin apulaiskaupunginjohtaja esiintyi hologrammitekniikan avulla

Oulussa esiteltiin tiistaina 10.12. julkilausuma, jolla Euroopan kaupungit ja yhteisöt yhdistävät voimansa edistääkseen kestävien digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoa Euroopassa. Oulu Boost Event -tapahtumassa esiteltiin myös Euroopan parhaita digitaalisia palveluja ja käytäntöjä.

Yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden tärkeimmistä tavoitteista on vahvistaa Euroopan unionin yhteistyötä ja asemaa digitalisaatiossa. Eurooppalaisten digitaalisten ratkaisujen skaalaaminen ja esiin nostaminen sekä taloudellisten, teknisten, eettisten ja oikeudellisten puitteiden määrittely luovat pohjaa eurooppalaiselle tavalle edistää digitalisaatiota. Puheenjohtajavaltion yhteenvedot ja päätelmät siitä, miten digitaalinen innovaatio voi edistää kaupunkien kehitystä kokonaisuudessaan, julkaistiin Oulu Boost - tapahtuman yhteydessä.

Oulu Boost Event on Suomen EU-puheenjohtajakauden virallinen oheistapahtuma, jonka järjestivät työ- ja elinkeinoministeriö ja ympäristöministeriö yhdessä Oulun kaupungin ja eurooppalaisten instituutioiden kanssa.

 
Sivun alkuun