Tietosuoja


Tältä sivulta löydät tietoa tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä työ- ja elinkeinoministeriössä. Katso myös sivut Tietosuoja verkkosivuillaTietosuoja uutiskirjeissä ja Tietosuoja tapahtumissa. 

Tietosuojaselosteet-sivulta löydät tietosuoja-asetuksen mukaiset tietosuojaselosteet.

Työ- ja elinkeinotoimiston verkkopalveluja koskevat selosteet ja tietopyyntöohjeet löydät te-palvelut.fi:stä.

Työ-  ja elinkeinoministeriö tallentaa henkilötietoja vain perustellusta syystä. Pääsääntöisesti tietoja tarvitaan palveluiden toteuttamiseksi ja yhteydenpitoon. Palveluiden käyttö on vapaaehtoista, eikä annettuja henkilötietoja käsitellä muissa kuin esitetyissä käyttötarkoituksissa.

Tietoja käsittelevät palvelun sisältöä ylläpitävät henkilöt ministeriöissä sekä palvelua tuottavat yhteistyökumppanit alihankkijoineen, joiden kanssa ministeriö on sopinut henkilötietojen käsittelystä tietosuoja-asetuksen vaatimusten mukaisesti.

Palveluiden käyttäjänä sinulla on oikeus mm. saada tieto siitä, mitä tietoja sinusta tallennamme ja kuka käsittelee tietojasi. Lisäksi voit tarkistaa sinusta keräämämme tiedot ja tarvittaessa päivittää ne ajan tasalle.

Käyttäjän oikeudet ja henkilötietojen tarkistaminen

Henkilötietojen käsittelystä valtioneuvoston yhteisissä järjestelmissä löydät tietoa valtioneuvoston tietosuoja-sivulta.

Jos tarvitset lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä ministeriössä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä ministeriön tietosuojavastaavaan.

Tietosuojavastaava

Tietosuojavastaava Krista Turunen
Puh. vaihde 0295 16001
tietosuojavastaava(at)tem.fi

Rekisterinpitäjä

Työ- ja elinkeinoministeriö
PL 32, 00023 Valtioneuvosto
Puh. vaihde 0295 16001
kirjaamo(at)tem.fi

Työ- ja elinkeinoministeriö ja muut ministeriöt ovat yhteisrekisterinpitäjiä, kun ne käsittelevät henkilötietoja valtioneuvoston yhteisissä tietojärjestelmissä.

Lisätietoa yhteisrekisterinpitäjyydestä

Tietosuojalainsäädännön noudattamista Suomessa valvoo tietosuojavaltuutettu. Lisätietoa tietosuojaoikeuksistasi saat tietosuojavaltuutetun verkkosivuilta: tietosuoja.fi