Vähähiiliset tiekartat 2035

Hallitus aikoo toimia tavalla, jonka seurauksena Suomi on hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen. Hallitusohjelman mukaan yhteistyössä alan toimijoiden kanssa laaditaan toimialakohtaiset tiekartat vähähiilisyyteen.

Vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymiseksi tarvittava muutos on valtava. Tarvittavien toimenpiteiden mittakaavasta ja hintalapusta on tarkoitus saada tarkempi käsitys tiekarttojen myötä. Toisaalta siirtyminen vähähiiliseen yhteiskuntaan on Suomelle suuri mahdollisuus, sillä samoja ratkaisuita tarvitaan myös muissa maissa.

Tiekarttojen valmistelu on lähtenyt hyvin käyntiin useilla eri toimialoilla, ja työn pitäisi valmistua touko-kesäkuussa 2020.  Tiekarttoja on tarkoitus hyödyntää hallituksen ilmastopolitiikan valmistelussa. Lisäksi tiekartat sisällytetään kansainvälisen kasvun ohjelmaan.

Yhteystiedot

Tiekarttoja valmistellaan laaja-alaisesti niin ministeriöissä kuin toimialoilla. Ministeriöiden yhteyshenkilöt löydät alta, toimialojen yhteyshenkilöt puolestaan Suuret teollisuuden alat ja Muut alat –alasivuilta.

Teollisuus ja kokonaisuuden koordinointi

Rakentaminen: Rakennusneuvos Teppo Lehtinen, ympäristöministeriö ([email protected])

Liikenne: Viestintäneuvos Päivi Antikainen ja liikenneneuvos Saara Jääskeläinen, liikenne- ja viestintäministeriö ([email protected])

Maa- ja metsätalous: Neuvotteleva virkamies Hanna Mattila, maa- ja metsätalousministeriö ([email protected])