Hyppää sisältöön
Media

European Space Week 3.–5.12.2019 Helsingissä

EU2019FIliikenne- ja viestintäministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.11.2019 10.58
Tiedote

Eurooppalainen avaruusviikko 3.–5.12.2019 Helsingissä on Euroopan suurin avaruusohjelmien näyteikkuna tänä vuonna. Se tuo yhteen Euroopan laajuisesti yritykset, tutkimusorganisaatiot, päätöksentekijät, kansainväliset asiantuntijat ja avaruussovellusten käyttäjät.

Tapahtumassa esitellään tuoreimpia saavutuksia Euroopan unionin Copernicus-, EGNOS- ja Galileo –avaruusohjelmista sekä avaruusalan murroksen (ns. New Space) luomia uusia mahdollisuuksia. Pääaiheet, paneelikeskustelut, verkottumistilaisisuudet, yritysesittelyt ja alan näyttely osoittavat, miten avaruusratkaisuilla voidaan edistää kestävää kasvua ja kestävää tulevaisuutta.

Euroopan avaruusviikon pääteemat ovat:

  1. Avaruusratkaisut ilmastonmuutoksen torjunnassa
  2. Uusi avaruustalous kestävän kasvun tekijänä
  3. Avaruuden kestävä käyttö
  4. Avaruusratkaisut arktisen alueen kestävässä hyödyntämisessä

Euroopan komissio järjestää European Spaceweek -tapahtuman 3.–5.12.2019 Paasitornissa Helsingissä Suomen EU-puheenjohtajakauden oheistapahtumana. EU:n komission kanssa tapahtumaa rakentavat yhteistyössä Euroopan avaruusjärjestö (ESA), Euroopan GNSS-virasto GSA, Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen AZO, työ- ja elinkeinoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Ilmatieteen laitos, Traficom Liikenne- ja viestintävirasto, VTT Oy ja Kestävän avaruustutkimuksen huippuyksikkö. Katso täydellinen lista tapahtuman järjestäjistä täältä.

Avaruusviikon politiikkaseminaarin avaa presidentti Tarja Halonen. Ensimmäinen paneeli kokoaa yhteen Euroopan komission, ESA:n, Ranskan avaruusviraston CNES:n, GSA:n, ECWMF:n ja Ilmatieteenlaitoksen pääjohtajat keskustelemaan avaruusratkaisuista ilmaston muutoksen torjuntaan.

Muita kärkipuhujia ovat toimitusjohtaja Hasan Malik, Cloud Asset Oy, strategiajohtaja ja perustaja Pekka Laurila Iceye, professori Minna Palmroth, Centre of Excellence for Sustainable Space Research, johtaja Ruth Pritchard-Kelly, OneWeb ja johtaja Jouni Pulliainen, Ilmatieteen laitos. Avaruusviikon päättää työ- ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Panelisteina ovat alan johtavat asiantuntijat yritys- ja tutkimuskentältä. Tapahtuman kaikkiin puhujiin voit tutustua täältä.

Ilmoittaudu European Space Week –tapahtumaan 1.12. mennessä.

Kaikki eurooppalaisista avaruusohjelmista kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista tilaisuuteen viimeistään 1.12.2019 mennessä osoitteessa: https://euspaceweek.eu/

Myös toimittajat rekisteröityvät avaruusviikon osallistujiksi tilaisuuden ilmoittautumislinkin kautta.

Voit seurata tapahtumaa ja keskustella aiheesta sosiaalisessa mediassa

European Space Weekia voi seurata ja kommentoida myös sosiaalisessa mediassa. Twitterissä aihetunniste on #EUSW2019. Tilaisuus näkyy tapahtuman kotisivulla https://euspaceweek.eu/ sekä työ- ja elinkeinoministeriön sosiaalisen median kanavissa: Twitterissä @TEM_uutiset ja Instagramissa @tyojaelinkeinoministerio

Lisätietoja

johtava asiantuntija Maija Lönnqvist, TEM, puh. 050 331 3791
neuvotteleva virkamies Tuija Ypyä, TEM, puh. 050 431 6510
hallitussihteeri Janne Mänttäri, LVM, puh. 040 069 3544
viestintäasiantuntija Johanna Keskitalo, TEM, puh. 050 438 3692

 
Sivun alkuun