Hyppää sisältöön
Media

Kilpailu eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnosta käynnistyy

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 30.3.2023 15.43
Tiedote
EEPA 2023 -kilpailun logo

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto (EEPA) antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille eri puolilla Eurooppaa, esittelee parhaita yrittäjyyden käytäntöjä, lisää tietoisuutta yrittäjyyden merkityksestä sekä rohkaisee ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi.

Kilpailun kansallinen osuus käynnistyy 31.3. ja päättyy 2.6.2023. Kansallisen kilpailuun osallistuvien hakemusten joukosta valitaan kaksi hakemusta Euroopan tason kilpailuun. Euroopan laajuisen kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa 2023.

Kilpailussa on kuusi kategoriaa: yrittäjyyden edistäminen, investointi yritystaitoihin, digitaalisen siirtymän tukeminen, liiketoimintaympäristön parantaminen ja liiketoiminnan kansainvälistymisen tukeminen, kestävän siirtymän tukeminen ja vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys.

Tuomariston pääpalkinto voidaan antaa mille tahansa kategorialle ja se myönnetään hakemukselle, jolla katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa. 

Kaikilla EU:n ja COSME-maiden alueella toimiville kansallisilla, alueellisilla tai paikallisilla viranomaisilla sekä viranomaisten ja yrittäjien yhteisyrityksillä on oikeus osallistua kilpailuun, jos ne ovat vahvistaneet taloutta onnistuneilla aloitteilla joko kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla. Pk-yritykset voivat osallistua vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys -kategoriaan.

Suomalaiset hankkeet ovat saaneet menestystä viime vuosina. Vuonna 2018 Kasvu Open voitti oman kategoriansa, joka oli ”Yritysten kansainvälistymisen tukeminen”. Vuonna 2020 Business Espoo nousi oman kategoriansa ”Liiketoimintaympäristön parantaminen” finalistiksi. Vuonna 2021 Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulun Draft Program -yrittäjyysohjelma sai erikoismaininnan sarjassa ”Yrittäjyyden edistäminen”.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Jaana Valkokallio, TEM, p. 029 506 4932
 

 
Sivun alkuun