Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Lakiluonnos lausunnoille: Kustannustuesta uusi hakukierros, suunnattu ennen kaikkea majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-aloille

Työ- ja elinkeinoministeriö
11.10.2021 10.58
Tiedote

Kustannustuesta järjestetään viides hakukierros. Lakiesitys mahdollistaisi jatkoajan kustannustuen myöntämiselle. Tuki myönnettäisiin erityisesti matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrityksille.

Tukikelpoisia olisivat myös muiden toimialojen yritykset, joihin on kohdistunut julkisoikeudellinen pandemian hallintaan liittyvä rajoitus joko suoraan tai merkittävään asiakaskuntaan. Pelkkää viranomaisen suositusta ei pidettäisi rajoituksena. 

Tuen myöntäisi entiseen tapaan Valtiokonttori. Lain tavoitteena on koronapandemiasta erityisesti kärsineiden toimialojen ja rajoituksista kärsineiden yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID-19 -pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä.

Kustannustuki perustuu Euroopan komission koronaepidemian takia joustavoittamiin EU:n valtiontukisääntöihin, jotka ovat nykyisellään voimassa 31.12.2021 asti. Komissio on parhaillaan arvioimassa, jatketaanko sääntöjen tilapäisiä lievennyksiä vielä vuoden 2022 puolelle. Kustannustuen valmistelun jatko on riippuvainen komission tulevasta linjauksesta.

Lain mukainen kustannustuen hakukausi alkaisi joulukuussa ja päättyisi helmikuussa 2022. Lausunto pyydetään antamaan lausuntopalvelu.fi:n kautta viimeistään perjantaina 15.10.2021.

Lisätiedot: 
teollisuusneuvos Mikko Huuskonen, TEM, p. 029 506 3732, etuni[email protected]
johtava asiantuntija Maija Lönnqvist, TEM, p. 029 504 7105, [email protected]
 

 
Sivun alkuun