Hyppää sisältöön

Minister Lindström: Beredningen av modellen för jobbsökning på eget initiativ fortsätter

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 14.6.2018 16.01
Pressmeddelande

Arbetsminister Jari Lindström har bjudit in arbetsmarknadens centralorganisationer att delta i beredningen av reformen. Regeringen ska skicka ut ett propositionsutkast på remiss efter midsommar.

Regeringen föreslår i samband med landskaps- och tillväxttjänstreformen ändringar i påföljdssystemet för utkomstskyddet för arbetslösa, dvs. de så kallade karenserna. Det centrala är att det förutsätts jobbsökning på eget initiativ för att få arbetslöshetsförmån. Samtidigt minskar övriga skyldigheter i samband med erhållandet av arbetslöshetsförmåner.

– Regeringen har beaktat tidigare respons vid beredningen av modellen för jobbsökning på eget initiativ. Diskussionerna med arbetsmarknadens centralorganisationer fortsätter denna och nästa vecka. Efter det kan jag berätta mer om modellens innehåll, säger minister Lindström.

Regeringen skickar ut propositionsutkastet på remiss i slutet av juni 2018. Därefter behandlas responsen och bedöms eventuella ändringsbehov. Avsikten är att regeringspropositionen lämnas till riksdagen under höstsessionen 2018.

Ytterligare upplysningar:
Juha Halttunen, arbetsministerns specialmedarbetare, tfn 050 574 0236

 
Sivun alkuun