Hyppää sisältöön

Nina Kopola Business Finlandin pääjohtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.6.2019 14.55
Tiedote
Niina Kopola
Niina Kopola

Tekniikan lisensiaatti Nina Kopola on nimitetty 1.9.2019 alkaen Business Finlandin pääjohtajaksi. Kopola toimi vuosina 2011–2018 Suominen Oyj:n toimitusjohtajana. Tätä ennen hän työskenteli Dyneassa vuosina 2000–2011 erilaisissa johtajatason tehtävissä. Lisäksi on toiminut Neste Chemicalsissa.

–Kopola tuo Business Finlandiin monipuolista johtamiskokemusta ja globaalin toimintaympäristön ja kansainvälisen liiketoiminnan hyvän tuntemuksen. Hänellä on vankka tausta tutkijana sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen johtajana, mikä myös tuo hänelle hyvän perspektiivin Business Finlandin johtamiseen ja kehittämiseen, kommentoi elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

Business Finland Oy:n pääjohtajan tehtävää haki määräaikaan mennessä 42 henkilöä. Tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta. Business Finlandin pääjohtajan nimitti valtioneuvosto elinkeinoministeri Katri Kulmunin esityksestä.

Innovaatiorahoituskeskus Business Finland on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla toimiva virasto. Rahoituskeskuksen ja sen hallinnoiman yhtiön Business Finland Oy:n tavoitteena on auttaa elinkeinoja uudistumaan ja kehittymään teknologian ja innovaatioiden keinoin, edistää kansainvälistä verkottumista sekä parantaa työelämän laatua. Business Finlandin nykyinen pääjohtaja Pekka Soini jatkaa kautensa loppuun.

Lisätiedot:
henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela, TEM, puh. 029 504 7988
tuleva pääjohtaja Nina Kopola, puh. 050 385 2018

 
Sivun alkuun