Hyppää sisältöön

Parlamentaarinen komitea selvittää yleisen asevelvollisuuden kehittämistä
Suomen puolustusratkaisun perustana on yleinen asevelvollisuus

puolustusministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2020 13.04
Uutinen
Asevelvollisuutta selvittävä parlamentaarinen komitea

Yleisen asevelvollisuuden kehittämistä ja maanpuolustusvelvollisuuden täyttämistä selvittävän parlamentaarisen komitean syyskauden työskentely käynnistyi 18.9.2020. Syyskaudella tarkastellaan nykytilan vahvuuksia ja heikkouksia sekä alustavia kehittämistarpeita. Tavoitteena on, että komitealla olisi vuodenvaihteessa näkemys niistä kehittämisalueista, joita lähdetään tarkemmin arvioimaan kevätkaudella 2021.

Komitean tehtävänä on selvittää asevelvollisuuden ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen kehittämistä sekä siviilipalveluksen ja siviilipalvelusaikana hankitun osaamisen hyödyntämistä. Työssä tarkastellaan mahdollisuutta täydentää asepalvelusta kansalaispalveluksella ja kartoitetaan keinoja, joilla voidaan lisätä tietoisuutta maanpuolustusvelvollisuudesta ja kokonaisturvallisuudesta.

– Suomen puolustusratkaisun perustana on yleinen asevelvollisuus. Komiteatyössä ei ole tarkoitus avata keskustelua asevelvollisuusjärjestelmän tarpeellisuudesta, vaan tarkastella järjestelmää asettamispäätöksen reunaehtojen kautta, puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva toteaa.

Komitean toimikausi on 5.3.2020–31.10.2021.

Lisätiedot:

komitean puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva, haastattelupyynnöt: [email protected], p. 050 470 5173

 
Sivun alkuun