Hyppää sisältöön
Media

Ei muutoksia maakuntiin, joissa ravintolat on suljettu asiakkailta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.3.2021 12.01
Tiedote
Kuvassa on kahvilantyöntekijä kahvikoneella

Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet ovat kiinni asiakkailta maakunnissa, joissa epidemiatilanne on vakavin. Sulun piirissä olevat maakunnat on määritelty valtioneuvoston asetuksessa, joka on voimassa 28.3.2021 saakka. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut lausunnon alueiden tautitilanteesta 17.3.2021. Asetukseen ei sen perusteella esitetä muutoksia.

Valtioneuvosto seuraa säännönmukaisesti tautitilanteen kehittymistä eri alueilla. Valtioneuvostolla on lain mukaan velvollisuus muuttaa asetusta, jos sulkeminen ei ole enää maakunnassa välttämätöntä. Vastaavasti asetusta muutetaan, jos tautitilanne muuttuu jossain maakunnassa vakavammaksi.

Valtioneuvoston 8.3.2021 antaman asetuksen mukaan ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta seuraavissa maakunnissa:

 1. Uusimaa  
 2. Varsinais-Suomi
 3. Satakunta
 4. Kanta-Häme 
 5. Pirkanmaa
 6. Päijät-Häme 
 7. Kymenlaakso  
 8. Etelä-Karjala 
 9. Etelä-Savo
 10. Keski-Suomi
 11. Etelä-Pohjanmaa
 12. Pohjanmaa
 13. Pohjois-Pohjanmaa
 14. Lappi
 15. Ahvenanmaa

Sulun piiriin eivät kuulu seuraavat maakunnat: Pohjois-Karjala, Keski-Pohjanmaa, Kainuu ja Pohjois-Savo. Näillä alueilla ravitsemisliikkeiden tulee noudattaa tartuntatautilain ja sen nojalla annettuja säännöksiä.

Sulkutilan jälkeen kaikkien ravitsemisliikkeiden on noudatettava rajoituksia, jotka on säädetty tartuntatautilaissa ja sen nojalla. Hallituksen esitys tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Sen perusteella voitaisiin säätää tiukempia rajoituksia ravitsemisliikkeiden aukiololle, anniskeluajoille sekä asiakaspaikkamäärille.

Lisätiedot:
hallitusneuvos Liisa Huhtala, TEM, p. 029 504 7062 (ravintoloiden sulku)

 
Sivun alkuun