Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Kulmuni: Pienten yritysten työsuhdeneuvonta parantaa työmarkkinoiden toimintaa ja lisää työllisyyttä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 29.10.2019 15.53
Tiedote

Hallitus lisää neuvontaa ja tukea pienille yrityksille ja niiden työntekijöille työelämän sääntelyyn liittyvissä kysymyksissä. Hallituksen neljännessä lisätalousarviossa esitetään pienten yritysten työsuhdeneuvontaan 0,29 miljoonan euron lisäpanostus, jolla tarjotaan juridista neuvontaa pienille yrityksille. Työsuhdeneuvonta on tarkoitus toteuttaa yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa.

Erityisesti yksinyrittäjien ja pienten yritysten tiedon ja neuvonnan tarve työsuhdeasioissa on merkittävä. Tällöin korostuu tarve erityisesti englanninkieliselle neuvonnalle, mutta tarvittaessa myös muilla kielillä.

– Yrittäjäkentältä on tullut palautetta työsuhdeneuvonnan tarpeesta. Palvelu lisää työnantajien ja työntekijöiden yhteistyötä. Tavoitteena on, että työllistämisen kynnys yrityksillä madaltuu ja yhä useampi suomalainen saa töitä, elinkeinoministeri Katri Kulmuni sanoo.

Hanke tukee jo aikaisemmin tehtyä päätöstä aloittaa rekrytukikokeilu, jossa pienten yritysten kynnystä palkata ensimmäinen työntekijä alennetaan.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Arttu Karila, p.  050 341 6615

 
Sivun alkuun