Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Mika Lintilä edustaa Suomea kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n yleiskokousviikolla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 27.9.2022 10.28
Tiedote
Kuvassa elinkeinoministeri Mika Lintilä

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n yleiskokous järjestetään Wienissä tällä viikolla. Elinkeinoministeri Mika Lintilä osallistuu kokoukseen Suomen edustajana.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on YK:n alainen itsenäinen järjestö, jonka tehtävänä on edistää ydinenergian rauhanomaista ja turvallista käyttöä. Yleiskokous on IAEA:n ylin päättävä elin. Yleiskokousviikko kokoaa Wieniin korkean tason edustajat 175 jäsenmaasta sekä muista valtioista ja järjestöistä. 

Pohjoismainen osaaminen esillä ohjelmassa

Yleiskokousviikolla Suomi ja Ruotsi järjestävät yhteisen sivutapahtuman, jonka aiheena on ydinpolttoaineen turvallinen loppusijoitus. Aihe on ajankohtainen, sillä Eurajoella otetaan lähivuosina käyttöön ensimmäisenä maailmassa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos.   Elinkeinoministeri Mika Lintilän lisäksi sivutapahtumassa kuullaan myös IAEA:n pääjohtaja Rafael Grossin puheenvuoro. 

Wienissä elinkeinoministeri Mika Lintilä tapaa myös Itävallan työ- ja elinkeinoministeri Martin Kocherin sekä suomalaisyritysten edustajia. Tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista talous- ja energiakysymyksistä. 

Lisätietoja:
Nina Alatalo, elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat), 0295 047 171
Liisa Heikinheimo, teollisuusneuvos, 0295 047 035

 
Sivun alkuun