Hyppää sisältöön

Ernst & Young valittu yritysvastuulakia koskevan selvityksen tekijäksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2019 10.14
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut liikkeenjohdon konsultointiyrityksen Ernst & Youngin tekemään oikeudellisen selvityksen yritysvastuulaista. Ernst & Young valittiin selvityksen tekijäksi avoimen kilpailutuksen kautta.

Valinnan teki selvityshankkeen ohjausryhmä, jossa on edustajat oikeusministeriöstä, ulkoministeriöstä, ympäristöministeriöstä ja valtioneuvoston kansliasta. Selvityksen teettäminen pohjautuu hallitusohjelmakirjauksiin yritysvastuusta.

Kansallista lainsäädäntöä tarkasteleva oikeudellinen selvitys kartoittaa muun muassa, miten yrityksille asetettava huolellisuusvelvoite toimisi suhteessa voimassa olevaan lainsäädäntöön ja miten velvoite ottaisi huomioon erikokoiset yritykset ja eri toimialat. Selvitys tarkastelee, millaisia toimeenpanokeinoja lainsäädännössä voitaisiin asettaa ja mitkä voisivat olla velvoitteiden laiminlyönnin seuraamukset. Lisäksi selvityksessä arvioidaan muiden maiden lainsäädäntöä ja kartoitetaan myös muita kuin lainsäädännöllisiä ohjauskeinoja.

Selvitys laaditaan suomeksi ja siitä julkaistaan englanninkielinen käännös. Selvityksen tulee olla valmis 31.5.2020 mennessä.

Lisätietoja:
hallitusneuvos Liisa Huhtala, TEM, p. 0295047062
erityisasiantuntija Linda Piirto, TEM, p. 0295 047 028

 
Sivun alkuun