Hyppää sisältöön

EU-komissio tutustuu irtisanottujen tukitoimiin Raumalla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 2.2.2016 9.00
Tiedote
Euroopan komissio tutustuu STX Finlandilta irtisanottujen tukitoimiin Raumalla 2.-3.2.2016. Komissio on rahoittanut 600 irtisanotun työllistymistä, kouluttautumista ja palvelua TE-toimistoissa yhteensä 1,4 miljoonalla eurolla. Lisäksi Suomi on antanut rahoitusta 950 000 euroa.

- EU-tuella on ollut suuri merkitys Rauman alueen työllisyyden hoidossa. Yhdessä kansallisten toimenpiteiden kanssa se on mahdollistanut irtisanottujen henkilöiden osaamisen kehittämisen ja uudelleentyöllistymisen. TE-hallinto, Rauman kaupunki ja kolmas sektori ovat toimineet hyvässä yhteistyössä, mikä on edistänyt laadukkaan ja monipuolisen palvelun järjestämistä, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Suomessa vierailevat komission EGR-ryhmän päällikkö Isabelle Prondzynski ja rahaston vastuuvirkamiehistä Bistra Valchanova.

Koulutuksesta hyviä tuloksia

Euroopan globalisaatiorahastosta (EGR) rahoitettu hanke päättyy keväällä 2016. EGR-rahoituksella kymmenet STX Finlandilta irtisanotut ovat uudelleen- ja jatkokouluttautuneet esimerkiksi kone- ja metallialalle sekä sosiaali- ja terveysalalle tai hakeutuneet yrittäjäkoulutukseen.

Vuoteen 2016 mennessä kohderyhmästä noin kaksi kolmasosaa on löytänyt uuden työn tai on parhaillaan koulutuksessa. Hanke on kohdistettu vuosina 2013-2014 irtisanotuille henkilöille.

Suomessa meneillään useita EGR-hankkeita

Suomessa toteutetaan parhaillaan STX Finland -hankkeen lisäksi EGR-hankkeita myös Broadcomin, ohjelmistoalan ja Microsoftin viime vuosien suurten irtisanomisten vuoksi.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan. Lisätietoja rahastosta osoitteessa www.egr.fi
    
Lisätiedot:
ylitarkastaja Antto Korhonen, TEM, puh. 029 504 7034    

 
Sivun alkuun