Hyppää sisältöön
Media

Innovaatiohubit edistävät digitaalisuutta EU:ssa – Suomen ehdokkaat nyt haussa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.11.2020 11.12
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on avannut haun, jossa valitaan Suomen ehdokkaat eurooppalaisiksi digitaalisiksi innovaatiohubeiksi. Niiden tehtävänä on tukea yrityksiä ja julkista sektoria digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä ja käyttöönotossa. Haku sulkeutuu 15.1.2021.

Hakea voivat organisaatiot ja yhteenliittymät, jotka pystyvät tuottamaan ja välittämään liiketoiminnan digitaalista uudistamista tukevia palveluja. Toiminnan on oltava voittoa tavoittelematonta.

Seuraavassa vaiheessa komissio järjestää rajatun haun kansallisesti esivalituille ehdokkaille. Eurooppalaisen haun alustava aikataulu on tammikuun lopulta huhtikuun lopulle.

Lopullisen valinnan hubeista tekee Euroopan komissio. Komissio on ehdottanut, että Suomeen perustettaisiin kahdesta neljään innovaatiohubia.

Innovaatiohubit muodostavat koko EU:n kattavan verkoston

Eurooppalaiset digitaaliset innovaatiohubit (European Digital Innovation Hubs, EDIH) ovat osa EU:n uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa ja toimivat digi-investointeja vauhdittavina palvelukeskuksina.

Tavoitteena on saada uusia teknologioita nykyistä laajemmin ja nopeammin yritysten ja julkisten palveluiden käyttöön. Verkosto pyritään rakentamaan jo olemassa olevien toimijoiden pohjalta, ja se tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita ja tukee talouden kestävää digitaalista uudistumista.

Digitaalinen Eurooppa -ohjelmasta on varattu alustavasti noin 14,8 miljoonaa euroa Suomen hubien rahoitukseen vuosina 2021–2027. Vastaavan määrän rahoitusta on tultava jäsenvaltiosta, esimerkiksi Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR), yrityksiltä tai muuten hubien piiristä. Työ- ja elinkeinoministeriö jatkaa valmisteluja hubien kansalliseksi rahoittamiseksi ja tukemiseksi osana Tekoäly 4.0 -ohjelmaa.

Lisätiedot:

erityisasiantuntija Lasse Laitinen, TEM, p. 029 504 7162
kehittämispäällikkö Petri Räsänen, TEM, p. 029 504 7287

 
Sivun alkuun