Hyppää sisältöön

Janne Känkänen Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 13.8.2020 13.45
Tiedote
Janne Känkänen

Valtiotieteiden kandidaatti Janne Känkänen on nimitetty Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajaksi 1.9.2020 lähtien. Valtioneuvosto päätti nimityksestä 13.8. työministeri Tuula Haataisen esityksestä.

– Toimitusjohtajaksi nimitettävällä Janne Känkäsellä on pitkän johtamiskokemuksen lisäksi kokemusta vaativista erityisprojekteista sekä viimeisimpänä Huoltovarmuuskeskuksen väliaikaisen toimitusjohtajan tehtävästä huhtikuusta 2020 alkaen. Känkäsen työkokemus, monipuoliset ja laajat verkostot sekä syvällinen osaaminen tehtävässä tarvittavasta julkishallinnon ja elinkeinoelämän yhteistyöstä antavat hyvän pohjan tehtävän hoitamiseen aktiivisella kehittämisotteella, Huoltovarmuuskeskuksen tulosohjauksesta työ- ja elinkeinoministeriössä vastaava Antti Neimala toteaa.

Janne Känkänen on toiminut työ- ja elinkeinoministeriössä useissa tehtävissä vuodesta 2008 alkaen: EU- ja kansainvälisten asioiden johtajana vuosina 2016–2020, osastopäällikkönä vuonna 2016, yksikön päällikkönä 2011–2015 sekä teollisuusneuvoksena vuosina 2008–2010. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa vuosina 2005-2007 kauppa- ja teollisuusministeriön yksikön apulaispäällikkönä ja vuosina 1996–2005 Euroopan komission hallintovirkamiehenä.

– Olemme tänä keväänä nähneet kuinka keskeinen tehtävä Huoltovarmuuskeskuksella on. Huoltovarmuuden vahvuus on julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimivassa yhteistyössä. Huoltovarmuuskeskuksessa ja koko huoltovarmuusorganisaatiossa on valtavasti osaamista ja myös kykyä kehittyä. Olen valmiina viemään Huoltovarmuuskeskusta eteenpäin niin, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla Suomen varautumista erilaisiin häiriö- ja kriisitilanteisiin, kommentoi toimitusjohtajan tehtävään nimitetty Janne Känkänen.

Huoltovarmuuskeskuksessa toimitusjohtajan tehtävä tuli täytettäväksi aiemmin tehtävää hoitaneen toimitusjohtaja Tomi Louneman irtisanouduttua huhtikuussa 2020. Toimitusjohtajan paikkaa haki 55 henkilöä.

Huoltovarmuuskeskus on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla toimiva valtion laitos, jonka tehtävänä on yhteiskunnan taloudellisten perustoimintojen turvaaminen vakavien häiriötilanteiden ja poikkeusolojen varalta.

Huoltovarmuuskeskus edistää ja koordinoi jatkuvuus- ja valmiussuunnittelua yrityksissä, järjestöissä ja hallinnossa sekä hoitaa alan kansainvälistä yhteistyötä. Huoltovarmuuskeskus pitää yllä varmuusvarastoja ja erilaisia teknisiä varajärjestelyjä.

Lisätiedot:
osastopäällikkö Antti Neimala, TEM, p. 029 504 7039
va. toimitusjohtaja Janne Känkänen (toimitusjohtaja 1.9.2020 alkaen), Huoltovarmuuskeskus, haastattelupyynnöt p. 029 505 1017

 
Sivun alkuun