Hyppää sisältöön

Joensuun Draft Program -yrittäjyysohjelma sai erikoismaininnan eurooppalaisen yrittäjyyden edistämisessä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 17.11.2021 8.30
Uutinen
European Enterprise Promotion Awards 2021

Karelia-ammattikorkeakoulun Draft Program -yrittäjyysohjelma on saanut erikoismaininnan Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämisen (EEPA) kilpailussa. Joensuulainen yrittäjyysohjelma sai tunnustusta innovatiivisesta ja luovasta yrittäjyyttä edistävästä hankkeestaan, jossa paikallisia hyviä käytäntöjä siirretään muille alueen aloittaville yrittäjille. 

Draft Program on viiden itäsuomalaisen oppilaitoksen yhteinen pieni, mutta innovatiivinen yrittäjyysohjelma. Ohjelma tarjoaa mikrorahoitusta ja valmennusta opiskelija-, henkilökunta- ja alumnitiimeille. Ohjelmassa on kehitetty tutkivan yrittäjyyden toimintamalli, missä jokainen asiakastiimi nähdään tutkimusretkikuntana, joka tuottaa paikallisesti relevanttia toimialaspesifiä tietoa. Yrittäjyysvalmentajat, eli tutkivat yrityskehittäjät, muuntavat tiimien kanssa työskentelystä saadut opit niin kutsutuiksi hyötyjulkaisuiksi. Hyötyjulkaisut ovat käytännöllisiä blogeja, videoita, podcasteja ja oppaita, jotka siirtävät paikallisia toimialaspesifejä hyviä käytäntöjä muille aloittaville yrittäjille alueella. Ohjelmasta on viime vuosina syntynyt vajaa kymmenkunta yritystä vuosittain. 

EEPA-kilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 47 hanketta 28 maasta kuudessa kilpailusarjassa. Kilpailun tarkoituksena on esitellä parhaita yrittäjyyden edistämisen toimintatapoja ja käytäntöjä. Lisäksi tarkoitus on lisätä tietoisuutta yrittäjyydestä sekä rohkaista ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi. Euroopan komissio jakaa Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon vuosittain ja tänä vuonna jo 15. kertaa.

Kilpailun finalistit ja erikoismaininnan saaneet hankkeet olivat esillä SME Assembly -tilaisuudessa, joka järjestettiin tänä vuonna 15–17. marraskuuta Sloveniassa.

Kilpailun sosiaalisen median aihetunniste on #EEPA2021.

Lisätiedot:
kansallisen kilpailun yhteyshenkilö, neuvotteleva virkamies, Jaana Valkokallio, TEM, p. 0295 064 932

 
Sivun alkuun