Hyppää sisältöön

Kasvua kansainvälisistä osaajista -palvelupilotti tarjoaa yrityksille tukea kansainvälisiin rekrytointeihin 

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 15.2.2022 14.35
Tiedote
Erilaisia ihmisiä toimistossa.

Yritysten kiinnostus palkata uusia työntekijöitä ulkomailta on lisääntynyt, kun työvoimapula on pahentunut. Kokka kohti Suomea -hanke (Euroopan sosiaalirahaston ESR-rahoitus) käynnistää uuden palvelupilotin, jonka tarkoitus on helpottaa kansainvälisiä rekrytointeja. Kasvua kansainvälisistä osaajista -palvelu tarjoaa pk-yrityksille apua ja rahoitusta asettautumista tukevien palveluiden hankkimiseen, jotta ulkomaisten osaajien on helpompi muuttaa Suomeen. 

Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalvelun tavoite on sujuvoittaa osaajien maahanmuuttoa helpolla ja nopealla palvelulla, joka auttaa asettautumisessa Suomeen ja viranomaisten kanssa asioimisessa. Palvelupilotti kannustaa yrityksiä rekrytoimaan osaavaa työvoimaa ulkomailta ja tarjoaa yrityksille työkaluja uuden työntekijän vastaanottamiseksi. 

”Hallitus pyrkii lisäämään työvoiman maahanmuuttoa merkittävästi. Osaajista käydään maailmalla kuitenkin kovaa kisaa. Sujuvat maahantulopalvelut parantavat Suomen veto- ja pitovoimaa ja helpottavat koko perheen juurtumista Suomeen”, sanoo erityisasiantuntija Satu Salonen työ- ja elinkeinoministeriöstä. 

Palvelu on tarjolla yrityksille koko Suomessa

Kasvua kansainvälisistä osaajista -palvelu tarjoaa yrityksille ja osaajille maahantulon ensivaiheen palveluita, kuten asunnon löytämistä ja puolisoille tarkoitettua mentorointia. Helmikuun puolivälissä käynnistyvä pilotti on osa osaajien maahanmuuttoa edistävää Talent Boost -ohjelmaa, jota työ- ja elinkeinoministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö yhdessä koordinoivat. 

Uuden palvelun kautta pk-yritykset voivat saada tukea relokaatiopalveluiden hankintaan jopa 80 prosenttia palvelun hinnasta. Asettautumista tukevat palvelut toteuttaa alalla pitkään toiminut Oy Finland Relocation Services Ab Ltd. Palvelupilotti käynnistyy 15.2.2022, ja se on tarjolla koko maassa. 

Perheiden tarpeet pitää myös muistaa

”Rekrytointiprosessit vievät jo itsessään usein paljon aikaa, joten monesti käy niin, että yrityksen henkilöstö ei ehdi tukea saapujaa yhtä intensiivisesti kuin olisi tarvetta. Erityisesti perheellisillä työntekijöillä saattaa olla paljonkin kysymyksiä muuttaessaan töihin uuteen maahan”, kertoo projektipäällikkö Heidi Popova Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta pilotin taustasta.

Kasvua kansainvälisistä osaajista palvelupilotti on osa Kokka kohti Suomea -hanketta, joka saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) ja jota koordinoi Varsinais-Suomen ELY-keskus. 

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Satu Salonen, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 0295 047 149
projektipäällikkö Heidi Popova, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p. 0295 022 753

 
Sivun alkuun