Hyppää sisältöön

Kilpailukykyministerien kokouksessa aiheina teollisuuspolitiikan ja sisämarkkinoiden kehittäminen sekä innovaatioiden rahoitus

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.7.2022 14.23
Uutinen

EU:n kilpailukyvystä vastaavat ministerit tapaavat Prahassa 19.–22.7. 2022. Sisämarkkinoihin ja teollisuuspolitiikkaan liittyviä aiheita käsitellään kaksi ensimmäistä päivää, tutkimus- ja innovaatioasioita sen jälkeen.

Suomea kokouksissa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteeri Ann-Mari Kemell. Epävirallisissa kokouksissa ministerit keskustelevat ajankohtaisista aiheista, mutta niissä ei tehdä päätöksiä.

Prahassa keskustellaan EU:n teollisuuden arvonlisän kasvattamisesta keskittyen erityisesti alueisiin, jotka ovat innovaatiokyvykkyydessä muita alueita jäljessä. Lisäksi aiheena on mm. Venäjän Ukraina-hyökkäyksen vaikutukset sisämarkkinoihin.

Suomi haluaa edistää yhteistyötä teollisuuspolitiikassa, sisämarkkinoiden kehittämisessä sekä tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. Tavoitteena on teollisuuden ja muiden toimialojen kestävä ja globaalisti kilpailukykyinen uudistuminen. Suomi kannattaa erityisesti digitalisaatioon ja uusiin teknologioihin panostamista talouden uudistajina.

Tutkimus- ja innovaatioministerit keskustelevat tutkimuksen ja innovaatioiden rahoitusohjelmien tehokkaammasta hyödyntämisestä. Horisontti Eurooppa -ohjelman ja muiden rahoitusvälineiden hyödyntäminen on tärkeää eurooppalaiselle kilpailukyvylle. 

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Taru Löyttymäki, TEM, p. +35829 5047 177

 
Sivun alkuun