Hyppää sisältöön

Lintilä vierailee Lapin Matkailuparlamentissa ja tutustuu kaivosalan tilanteeseen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2017 15.51
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vierailee Rovaniemellä, Sodankylässä ja Kittilässä torstaina ja perjantaina 21.-22.9.2017. Vierailun ohjelmassa on yritystapaamisia, osallistuminen Lapin Matkailuparlamenttiin ja tutustumista kaivostoimintaan.

Torstaina ministeri puhuu Rovaniemellä Lapin Matkailuparlamentissa ja jakaa Vuoden lappilaisen matkailuteon palkinnon tapahtumassa. Lapin Matkailuparlamentti on vuosittain järjestettävä seminaari, jossa pyritään löytämään keinoja matkailualan kasvulle.

Perjantaina Sodankylässä ja Kittilässä ministeri tutustuu Sakatin ja Kevitsan kaivostoimintoihin ja vierailee Agnico Eaglen kultakaivoksella. Ministeri vierailee myös Arctic Drilling Company Oy:ssä, joka on kaivostoiminnan merkittävä alihankintayritys.

- Kaivosalan menestyminen on erittäin tärkeää Pohjois-Suomen ja koko maan taloudelle. Omalta osaltani haluan työskennellä niin, että kaivostoiminta ja matkailu voivat molemmat menestyä täällä pohjoisessa – kasvun ja työllisyyden nimissä, elinkeinoministeri Lintilä toteaa.

Matkan aikana ministeri tapaa paikallisten yritysten edustajia. Ministerille esitellään Santa Parkin alueella sijaitseva Arctic TreeHouse Hotel. Mukana on myös Lappset Group Oy:n edustajia. Lisäksi ministeri vierailee BRP Finland Oy:ssä, eli Rovaniemen kelkkatehtaalla.

Nuoria yrittäjiä ja startup-yrityksiä edustavat Leivejoen Liha ja Meän Liha, Arctic Forest Foods Oy,Santa Water Group Oy, Suvanto Care, Marabas Oy, Henry Jonninen, Tietotalo Infocenter Oy ja Päiväkoti Kotola.

Ministeri tapaa myös Rovaniemen, Sodankylän ja Kittilän kunnanjohtoa ja kuulee kuntien ajankohtaisista asioista.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin eritysavustaja Markku Rajala, puh. 050 345 8490

 
Sivun alkuun