Hyppää sisältöön

Lintilä Yrittäjän päivänä: uusi yrittäjyyden neuvottelukunta vahvistaa yrittäjän ääntä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.9.2022 9.28
Tiedote
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on tyytyväinen hallituksen viime viikon päätökseen asettaa uusi Yrittäjyyden neuvottelukunta. Neuvottelukunta toimii neuvoa-antavana elimenä yrittäjyyteen liittyvissä strategisissa kokonaisuuksissa ja tuo valmisteluun yrittäjien näkökulmat yli hallituskausien.

”Yrittäjyys on tärkeä voimavara yhteiskunnassa ja haluamme panostaa yrittäjyyteen kuuntelemalla entistä tarkemmin yrittäjien näkemyksiä. Toimintaympäristö on suurissa muutoksissa ja on tärkeää, näkemyksiä tulevaisuudessa huomioidaan entistä herkemmin”, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

”Moniin maihin verrattuna Suomessa perustetaan kuitenkin potentiaaliimme nähden vielä varsin vähän yrityksiä. Onneksi kynnys lähteä yrittäjäksi on viime vuosien aikana madaltunut. On kaikkien etu, että suomalaisista löytyy mahdollisimman paljon luottamusta ja halua ryhtyä yrittäjäksi. Tarvitsimme myös lisää kasvua ja erityisesti kansainvälistä kasvua tavoittelevaa yrittäjyyttä lisää”, Lintilä jatkaa.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii ministeri Lintilä. Jäsenistä on 13 yrittäjiä ja 10 muuta jäsentä valtionhallinnosta, yliopistoista ja kuntasektorilta. Neuvottelukunta asetettiin valtioneuvoston tämän vuoden huhtikuussa hyväksymän yrittäjyyden periaatepäätöksen mukaisesti. Se pyrkii myös lisäämään yrittäjyyteen liittyvää poikkihallinnollista yhteistyötä ja koordinaatiota. 

Yrittäjyyden neuvottelukunnan toimikausi on kolmivuotinen ajalle 3.10.2022 - 2.10.2025. 

Lisätiedot: 
neuvottelukunnan pääsihteeri, neuvotteleva virkamies Jaana Lappi, TEM, p. 029 506 2658
hallitusneuvos Tuula Manelius, TEM , p. 0295 064 909
 

 
Sivun alkuun