Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Lintilä edustaa Suomea terästuotantoa käsittelevässä ministerikokouksessa

Työ- ja elinkeinoministeriö
23.10.2020 15.25
Tiedote
Elinkeinoministeri Mika Lintilä nojaa porraskaiteeseen ja katsoo suoraan kameraan.

Kansainvälinen ministerikokous keskustelee videokokouksessa 26.10.2020 terästuotannon maailmanlaajuisesta ylikapasiteetista, joka aiheuttaa terästeollisuusalan kilpailukyvylle ongelmia. Suomesta kokoukseen osallistuu elinkeinoministeri Mika Lintilä.

G20-maat ja OECD perustivat vuonna 2016 terästeollisuuden tuotannon ylikapasiteettia käsittelevän kansainvälisen foorumin (GFSEC). Kansainvälisen foorumin tavoitteena on etsiä ratkaisuja terästeollisuutta laajalti haittaavaan tuotannon ylikapasiteettiin eli tilanteeseen, jossa teräksen tuotantomahdollisuudet ylittävät teräksen kysynnän.

– Terästä tarvitaan monilla teollisuudenaloilla ja eri tuotannon vaiheissa, esimerkiksi autoteollisuudessa ja rakentamisessa. Siksi on tärkeää keskustellen löytää maailmanlaajuinen yhteinen ymmärrys siitä, millaiset ovat teräksen markkinanäkymät ja kuinka valtioiden toimet vaikuttavat markkinatilanteeseen, elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo.

Lisäksi ministeri Lintilä korostaa, että kilpailua vääristävistä toimintatavoista luopuminen on välttämätöntä.

Tavoitteena taloudellisesti kestävä ja kilpailukykyinen terästeollisuus

Foorumissa käsitellään erityisesti sitä, että tällä hetkellä teräksen tuotantomahdollisuuksia on kysyntään nähden liikaa. Foorumin tavoite on vähentää ylimääräistä tuotantoa, koska kestävällä taloudellisella pohjalla toimiva ja kilpailukykyinen tuotanto hyödyttää paitsi terästeollisuutta myös teräksen käyttäjiä.

Foorumi kerää tietoja teräksen tuotannosta ja sitä kasvattavista tukitoimista. Toiminnallaan foorumi pyrkii edistämään vapaaseen kauppaan ja kilpailuun perustuvaa terästeollisuutta ja -politiikkaa.

Lisätietoja:
Elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
Johtava asiantuntija Anita Silanterä, TEM, p. 029 504 7256

 
Sivun alkuun