Hyppää sisältöön

Minister Lintilä på Team Finland-resa till Thailand den 20–22 augusti

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 17.8.2018 13.03 | Publicerad på svenska 17.8.2018 kl. 14.19
Pressmeddelande

Näringsminister Mika Lintilä åker på en Team Finland-resa till Thailand den 20–22 augusti 2018 för att främja företagens export och internationalisering. Med på resan är en företagsdelegation bestående av 20 representanter för speciellt energi- och bioekonomibranscherna och branschen för digital teknik. Detta är det första officiella besöket av en finsk minister i Thailand på 14 år.

Thailand är den näst största ekonomin i Sydostasien och Finlands näst största handelspartner i regionen. Landet har betydande planer på reformer när det gäller bl.a. utveckling av den digitala ekonomin samt användning av förnybara energikällor. I landet finns också efterfrågan på finländsk elnäts-, säkerhets- och hälsoteknik och finländskt kunnande inom bioekonomi. 

Under resan träffar näringsminister Lintilä och företagsdelegationen Thailands minister för digital ekonomi Pichet Durongkaveroj, industriminister Uttama Savanayana, inrikesminister Anupong Paochinda, vetenskaps- och teknologiminister Suvit Maesincee och energiminister Siri Jirapongphan samt generaldirektören för Thailands nationella innovationsmyndighet Pun-Arj Chairatana. Delegationen träffar dessutom thailändska företag vid en mottagning på ambassaden och vid separata möten.

Tisdagen den 21 augusti ordnas en workshop för finansiärer inom ramen för programmet EEP Mekong, som finansieras av Finlands utrikesministerium. Där håller minister Lintilä ett inledande anförande. Dessutom diskuterar delegationen samarbetsmöjligheter inom smart city-projekt med ledningen för Bangkoks metropolförvaltning.

Onsdagen den 22 augusti ordnas temadagen Thai-Finnish Digital Day i samarbete med Thailands myndighet för främjande av digital ekonomi. Finland och Thailand undertecknar ett samförståndsavtal (Memorandum of Understanding) som gäller sektorn för kommunikationsteknik och digital teknik. Syftet med avtalet är att ömsesidigt främja samarbetet mellan länderna och verksamhetsförutsättningarna för företag.

Följande företag deltar i resan

Airbus Defence and Space Oy
BC Platforms
Chempolis Oy
CS Control Software Oy
Ductor Oy
Evolta Oy
Mediconsult
Mirasys Oy
Nokia Solutions and Networks
Satel Oy
St1Renewable Energy Ltd.
The Synergy Company Finland Oy
Trimble
Valmet Co. Ltd.
Valoe Corporation
Watrec Ltd.
Wirepas Oy 
Wärtsilä Corporation


Ytterligare upplysningar:
Akseli Koskela, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, arbets- och näringsministeriet, tfn +358 469 232 584
Heikki Karhu, utrikessekreterare, Finlands ambassad i Bangkok, tfn +66 818 409 806
Jukka Tiitinen, regiondirektör, Valmet Co., tfn +66 807 575 433 (ledare för företagsdelegationen)

Finlands ambassad i Bangkok

på Facebook: @FinnishEmbassyBangkok
på Twitter: @FinEmbThai

Programmet EEP Mekong
Bangkoks metropolförvaltning (BMA)
EU:s delegation i Bangkok
Thailands nationella innovationsmyndighet
Thailands myndighet för främjande av digital ekonomi (DEPA)  

 
Sivun alkuun