Hyppää sisältöön

Ministeri Tiilikainen energia- ja ympäristökiertueelle Saksaan ja Intiaan

työ- ja elinkeinoministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 16.4.2018 11.28
Tiedote

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen matkustaa Saksaan ja Intiaan 18.–20.4. 2018 edistämään yhteistyötä uusiutuvan energian ja ympäristöystävällisten ratkaisujen saralla.

Matkan alussa ministeri osallistuu Saksan hallituksen kutsumana Berliinissä 18.4. järjestettävään Energy Transition Dialogue -tapahtumaan, jonka tavoitteena on vauhdittaa maailmanlaajuisesti siirtymistä kohti kestävämpiä energiajärjestelmiä. Tiilikainen puhuu muun muassa uusiutuvan energian mahdollisuuksia ja kehittyneiden ja kehittyvien maiden yhteistyötä käsittelevässä ministeripaneelissa.

Tiilikainen tapaa Berliinissä myös Saksan uuden hallituksen ympäristöministerin Svenja Schulzen sekä talous- ja energiaministeri Peter Altmaierin. Keskustelujen aiheita ovat muun muassa EU:n ilmasto- ja energiapolitiikka, kiertotalouden vauhdittaminen, eurooppalainen akkuteknologia ja Itämeren suojelu.

– Saksa kuuluu energia- ja ympäristöpolitiikaltaan kunnianhimoisten maiden joukkoon ja on keskeinen toimija EU:ssa. Tämä on hyvä tilaisuus päästä edistämään tärkeitä teemoja Saksan tuoreen hallituksen avainministerien kanssa, ministeri Tiilikainen sanoo.

Berliinistä ministeri Tiilikainen matkustaa kaksipäiväiselle vierailulle Intiaan Delhiin ja Uttar Pradeshin osavaltioon. Ministerin mukana tapaamisiin Intian hallinnon ja yritysten kanssa osallistuu kymmenen keskeistä Intiassa toimivaa suomalaista energia- ja teknologia-alan yritystä, kuten Fortum, Valmet ja Wärtsilä.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa tapaamiset Intian energiaministeri Raj Kumar Singhin sekä ympäristö-, metsä-, ilmasto-, tiede- ja teknologiaministeri Harsh Vardhanin kanssa. Ohjelmaan sisältyy myös vierailu paikalliselle voimalaitokselle ja maatilalle. Ministeri Tiilikaisen on lisäksi määrä avata Delhissä uusi suomalainen kauppakamari – Finland Chamber of Commerce in India (FINCHAM).

Ministeri Tiilikainen vieraili suomalaisen yritysvaltuuskunnan kanssa Intiassa edellisen kerran viime vuoden lokakuussa.

– Intian talous kasvaa kovaa vauhtia. Kasvun tulisi olla kestävää myös ympäristön ja ilmaston kannalta. Intialla on kunnianhimoisia suunnitelmia esimerkiksi energiantuotannon monipuolistamiseksi ja Suomella puolestaan sitä tukevaa osaamista. Uskon, että vierailu vahvistaa entisestään vientimahdollisuuksia esimerkiksi kiertotalouteen, biotalouteen ja vähäpäästöiseen energiaan liittyville ratkaisuillemme, ministeri sanoo.

Lisätiedot:
ylitarkastaja Ville Niemi, työ- ja elinkeinoministeriö, +358 29 506 4105, etunimi.sukunimi(at)tem.fi (Berliinin Energy Transition Dialogue 18.4.)
neuvotteleva virkamies Mari Hakkarainen, työ- ja elinkeinoministeriö, +358 29 50 62144, etunimi.sukunimi(at)tem.fi (Intian vierailu 19.–20.4.)
hallinto- ja kansainvälisten asiain johtaja Ismo Tiainen, ympäristöministeriö, p. +358 295 250 294, etunimi.sukunimi(at)ym.fi
lähetystöneuvos Mikko Pötsönen, Suomen New Delhin suurlähetystö, p. +91 11 4149 7500, etunimi.sukunimi(at)formin.fi
viestintäasiantuntija Jussi Palmén, ympäristöministeriö, p. +358 29 525 0219, etunimi.sukunimi(at)ym.fi (ministerin haastattelupyynnöt)

 
Sivun alkuun