Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Tiilikainen osallistuu IEA:n ministerikokoukseen Pariisissa

Työ- ja elinkeinoministeriö
6.11.2017 14.38
Tiedote

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu 7.-8.11.2017 kansainvälisen energiajärjestön (IEA) ministerikokoukseen Pariisissa. Kokouksen teemana on ”Bolstering Energy Security for Sustainable Global Growth”. Kokous järjestetään joka toinen vuosi, ja Pariisiin odotetaan yli 30 ministeriä IEA:n 29 jäsenvaltiosta ja kumppanuusmaista. Kokoukseen on kutsuttu myös noin 30 kansainvälisen energiayhtiön pääjohtajat.

Keskiviikkona 8.11. ministeri Tiilikainen alustaa aihe päivän toisessa yleisistunnossa lämmityksen ja jäähdytyksen roolista osana joustavaa ja hiiletöntä energiajärjestelmää. Alustusta seuraa keskustelu, jossa pohditaan mitä IEA voi tehdä enemmän tukeakseen jäsenmaita energiamuutoksessa esimerkiksi kestävän lämmityksen ja jäähdytyksen osalta.

Kokouksen yleisistunnoissa 8.11. pohditaan, miten energiavarmuutta voidaan tulevaisuudessa edistää nykyistä paremmin. Perinteisen öljyn toimintavarmuuden rinnalle haasteiksi ovat nousseet myös maakaasun ja LNG-kaasun saatavuus sekä toimintaympäristön muutokset, kuten muuttuva uusiutuvan energian tuotanto, älyverkot ja digitalisaatio, energiainvestointeihin liittyvät kysymykset.

Kokouksen viranomais-yritys -vuoropuhelussa keskustellaan energia-alan investointien oikea-aikaisuutta ja riittävyyttä energiajärjestelmien globaaleissa muutoksissa sekä digitalisaation merkitystä ja vaikutuksia energiajärjestelmiin.

Matkan aikana ministeri Tiilikainen vierailee myös Unescossa. Vierailullaan ministeri Tiilikainen tukee Suomen pyrkimystä Unescon hallintoneuvoston jäseneksi kaudelle 2017–2021. Vaali järjestetään Unescon yleiskokouksessa 8. marraskuuta.

IEA verkossa: www.iea.org

Lisätiedot:
energiaministerin erityisavustaja Vilhartti Hanhilahti, puh. 040 836 4823
ylijohtaja Riku Huttunen, TEM, puh. 050 431 6518
ylitarkastaja Katja Tuokko, TEM, puh. 050 465 5533

Kimmo Tiilikainen
Sivun alkuun