Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Pohjoismaiden ministerineuvoston kokouksessa aiheena elinkeinoelämän elpyminen koronakriisistä

Työ- ja elinkeinoministeriö
28.8.2020 8.59
Tiedote
elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Pohjoismaiden ministerineuvoston elinkeinoministereiden videokokouksessa 1.9.2020 käsitellään elinkeinoelämän toipumista koronakriisistä. Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Pohjoismainen yhteistyö on arvokasta, ja koronapandemia korostaa entisestään tarvetta vaihtaa kokemuksia maiden välillä. Pohjoismaat tunnetaan hyvinvoinnista, ja meidän täytyy varmistaa, että taloutemme nousee jaloilleen koronakriisistä, ministeri Lintilä sanoo.

Ministerineuvoston uusi aloite pyrkii lisäämään talouskasvua

Kokouksessa käsitellään ministerineuvoston aloitetta, jolla tiivistetään Pohjoismaiden elinkeinoelämän yhteistyötä vuosina 2021–2024 ja pyritään vauhdittamaan talouskasvua koronapandemian jälkeen. Aloitteen keskiössä ovat kestävät ratkaisut, digitalisaatio, innovaatiot ja kiertotalous. Nämä tukevat myös Pohjoismaiden yhteistä tavoitetta kehittyä maailman kestävimmäksi ja yhtenäisimmäksi alueeksi vuonna 2030.

Ministerit keskustelevat myös Nordic Smart Government -hankkeesta, jonka Pohjoismaiden ministerineuvosto on käynnistänyt vuonna 2018. Sen lopputuloksena syntyy sähköinen liiketoiminta-alue, jossa liiketoimintatiedot liikkuvat automaattisesti, turvallisesti ja reaaliaikaisesti sekä yrityksiltä yrityksille, että yrityksiltä viranomaisille.

- Ohjelma on hyvä esimerkki toimivasta pohjoismaisesta yhteistyöstä. Se helpottaa pienen ja keskisuurten yritysten toimintaa, kun sähköiset palvelut helpottuvat ja yrityksille tärkeää tietoa on enemmän saatavilla, toteaa ministeri Lintilä.

Kokouksen päätteeksi ministeri Lintilä esittelee myös Suomen tulevan Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajakauden tavoitteita.

Lisätietoa:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, puh. 029 504 7171
kaivosylitarkastaja Riikka Aaltonen, TEM, puh. 029 506 4216

 
Sivun alkuun