Hyppää sisältöön

Rakennerahastot.fi -verkkosivusto on uudistettu vastaamaan uutta ohjelmakautta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 26.1.2022 12.43
Tiedote
Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027

Uudistettu rakennerahastot.fi -verkkosivusto kokoaa yhteen EU:n alue- ja rakennepolitiikan uuden ohjelmakauden tiedot. Sivuston toiminnallisuuksia ja rakennetta on parannettu ja ulkoasu noudattaa ohjelmakauden visuaalista ilmettä.

”EU:n uusi ohjelmakausi on käynnistymässä ja ohjelmatyötä tukevat nyt myös uudistetut verkkosivut. Verkkopalvelu on suunnattu kaikille EU:n alue- ja rakennepolitiikan parissa toimiville tai siitä kiinnostuneille. Sivuilta löytyy kattavasti tietoa, kuten ohjeita tuen hakemiseen ja tuen saajille sekä hankkeiden tuloksia”, työ- ja elinkeinoministeriön aluekehitysjohtaja Johanna Osenius kertoo.

Sivuston Toiminta alueilla -osioon on koottu alueittain tietoa uuteen ohjelmakauteen liittyvistä ajankohtaisista asioista, rahoitettavien kehittämistoimien maakunnallisista painopisteistä sekä rahoituksen hakemisesta. 

Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma tähtää alueiden elinkeinorakenteen uudistamiseen, työllisyyden ja osaamisen parantamiseen sekä osallisuuden lisäämiseen. Rahoitus tulee kolmesta toisiaan täydentävästä rahastosta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+), Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

Verkkopalvelu on aluksi suomeksi ja ruotsiksi. Englanninkieliset sivut julkaistaan myöhemmin keväällä 2022. 

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Tapani Kojonsaari, TEM, p. 0295 047 070
ylitarkastaja Leena Lyra, TEM, p. 0295 049 289
asiantuntija Suvi-Maaria Kerttula, TEM, p. 029 504 7066

 
Sivun alkuun