Hyppää sisältöön
Media

Ravintoloiden sulkemisen perusteita tarkastellaan seuraavan kerran pääsiäisen jälkeen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 1.4.2021 8.45
Tiedote

Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuna asiakkailta 18.4.2021 saakka niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä epidemian kiihtymisen katkaisemiseksi.

Sulkemisen perusteita tarkastellaan viikoittain

Valtioneuvosto muuttaa asetusta, jos sulku jollain alueella ei enää ole välttämätön tai jos tautitilanne jossain maakunnassa tai alueella muuttuu vakavammaksi. 
 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antaa keskiviikkona 7.4 seuraavan lausunnon mahdollisista muutoksista ravintolasulun piirissä oleviin alueisiin työ- ja elinkeinoministeriölle. Lausunnossaan THL ottaa kantaa alueellisten koordinaatioryhmien päivittyneisiin arvioihin maakunnan epidemiologisesta tilanteesta. Näitä päivityksiä alueet todennäköisesti tekevät tiistain 6.4 aikana. 
 
Päivitetty asetus annetaan torstaina 8.4, jos ravintoloiden sulkeminen jollain alueella ei enää ole välttämätöntä tai jollain alueella tilanne on muuttunut epidemian kannalta vakavampaan suuntaan. Muutospäätös astuu voimaan siten, että maakunnassa, jossa tartuntatilanne on helpottanut siten, että sulku ei ole enää välttämätön, sulku päättyisi perjantaina 9.4. Mahdolliset uudet sulut astuisivat voimaan maanantaina 12.4. klo 00. Tämä siis ainoastaan tilanteessa, jossa terveysviranomaisten lausunnon perusteella tautitilanne olisi vakavasti heikentynyt ja sulun katsotaan olevan välttämätön epidemian kiihtymisen katkaisemiseksi.

Lisätiedot:
hallitusneuvos Liisa Huhtala, TEM, p. 029 504 7062
työministerin erityisavustaja Piia Rekilä, p. 050 396 3574

 
Sivun alkuun