Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Seutukaupunki- ja kaupunkityö käynnistyvät

Työ- ja elinkeinoministeriö
7.8.2019 15.13
Tiedote
Katu Porvoossa

Kaupunkipolitiikka ja seutukaupungit ovat vahvasti esillä hallitusohjelmassa. Työ käynnistetäänkin heti.

– Suomalaisen aluepolitiikan ja aluekehityksen kannalta on keskeistä, että kaikki erilaiset alueet olisivat yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia, toteaa elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

– Siksi olenkin kutsunut koolle seutukaupunkifoorumin 28.8. ja lähettänyt kutsut kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään. Myös metropolipolitiikkatyötä käynnistellään ja harvaan asutun maaseudun verkosto jatkaa työtään kotimaisen maaseudun puolesta, ministeri Kulmuni jatkaa.

Seutukaupunkifoorumissa on tarkoituksena keskustella viime hallituskaudella laaditusta seutukaupunkiselvityksestä sekä sen pohjalta valmistellusta seutukaupunkiohjelmasta. Tavoitteena on pohtia, miten ohjelma muuttuu konkreettiseksi yhteistyöksi valtion ja seutukaupunkien välillä.

Kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän tehtävänä on kaupunkipolitiikan edistäminen, ministeriöiden kaupunkipoliittisten toimenpiteiden koordinoiminen sekä kaupunkien ja valtion välisen kumppanuuden ja yhteistyömuotojen kehittäminen. Lisäksi se valmistelee kansallisen kaupunkistrategian. Yhteistyöryhmä asetetaan syyskuun alussa ja sen työ käynnistyy heti asettamisen jälkeen.

Lisätiedot

elinkeinoministerin erityisavustaja Jenny Hasu, p. 029 504 7213

 
Sivun alkuun