Hyppää sisältöön

Suomi osallistuu Dubain maailmannäyttelyyn vuonna 2020

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 27.9.2018 15.14
Tiedote

Suomi vahvistaa osallistumisensa vuonna 2020 järjestettävään maailmannäyttelyyn Dubaissa, Arabiemiraateissa.

Maailmannäyttelyyn osallistumisen tavoitteena on edistää suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja kilpailukykyä sekä vahvistaa Suomen houkuttelevuutta matkailulle ja investoinneille Suomen näkyvyyttä ja positiivista maakuvaa vahvistamalla.

– Arabiemiraatit on Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita Lähi-idän ja Persianlahden alueella, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Teollisuusviennin lisäksi suomalainen koulutus- ja terveysalan osaaminen kiinnostaa Arabiemiraateissa, samoin korkealle teknologialle ja cleantech-osaamiselle on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ministeri kertoo.

– Dubain maailmannäyttelyyn osallistuminen on erityisen tärkeää eri toimialojen teknologia- ja palveluratkaisuja toimittaville yrityksille, Lintilä korostaa.

Yritykset valmiita panostamaan näyttelyosallistumiseen

Suomen osallistumisen kokonaisbudjetti on noin 10 miljoonaa euroa, josta yritykset maksavat puolet. Tähän mennessä yritykset ovat sitoutuneet mukaan yli 4 miljoonan euron edestä.

Business Finland hoitaa Suomen osallistumisen käytännön järjestelyt. Tähän tehtävään Suomen pääkomissaariksi on nimitetty työ- ja elinkeinoministeriön teollisuusneuvos Severi Keinälä. 

Dubai Expo 2020 järjestetään 20.10.2020–10.4.2021. Näyttelyn pääteemana on ”Connecting Minds, Creating the Future”. Arabiemiraateissa järjestettävään maailmannäyttelyyn on ilmoittautunut noin 180 maata. Paikalle odotetaan puolen vuoden aikana 25 miljoonaa vierasta.

Lisätiedot:      

pääkomissaari Severi Keinälä, etun[email protected], p. +358 40 594 9944
neuvotteleva virkamies Mari Hakkarainen, [email protected], p. 029 50 62 144

www.expo2020dubai.com

 
Sivun alkuun