Hyppää sisältöön
Media

Suomi saamassa tukea Finnairilta irtisanottujen työllistymistä edistäviin palveluihin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 6.5.2021 17.27
Tiedote

Suomi haki joulukuussa Euroopan globalisaatiorahastosta (EGR) tukea Finnairin ilmoittamien irtisanomisten takia.

– Tänään saimme Euroopan komissiosta tiedon siitä, että olemme saamassa hakemamme tuen. EGR-tuki mahdollistaa räätälöidyn palvelutarjonnan myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta työllisty ensimmäisten joukossa, työministeri Tuula Haatainen toteaa.


Suomi jätti hakemuksen Euroopan komissiolle 30.12.2020. Hakemus koskee yhteensä noin 500 Finnairilta irtisanottua tai siihen kytköksissä olevista yrityksistä työnsä menettänyttä. Rahoitusta haetaan uudelleentyöllistymistä edistäviin palveluihin. Hankkeen kokonaisbudjetiksi on arvioitu noin kolme miljoonaa euroa, josta kansallisesti rahoitettava osuus on 40 prosenttia. Toimialueena on Uusimaa.


Euroopan parlamentin ja neuvoston on vielä hyväksyttävä komission ehdotukset.


Irtisanottujen tukitoimenpiteet täydessä vauhdissa jo lokakuusta asti


EGR:n toimintamalliin kuuluu se, että vaikka hakemuksen valmisteluun ja käsittelyyn kuluu varsin pitkä aika, tukitoimenpiteet aloitetaan mahdollisimman pian irtisanomisilmoituksen jälkeen. Finnairilta irtisanottaville tarjottavat palvelut on käynnistetty välittömästi irtisanomisten alkaessa lokakuussa 2020. Uudenmaan TE-toimistoon on palkattu yli 30 uutta asiantuntijaa ilmailualan klusterin henkilöasiakkaita hoitavaan tiimiin. Irtisanotuille tarjotut koulutus- ja muut palvelut on suunniteltu tiiviissä ja toimivassa yhteistyössä Finnairin kanssa.


Lisätiedot:
erityisasiantuntija Erja Nikula, TEM, puh. 029 504 7058
neuvotteleva virkamies Outi Viljamaa, TEM, puh. 029 504 7982    
 

 
Sivun alkuun