Hyppää sisältöön

Tekoälyn kehittämisen Suomen huiput koolla Finlandia-talolla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.10.2017 6.07
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvosto ja Tekes järjestävät maanantaina 23.10.2017 Finlandia-talolla laajan tapahtuman, jossa käsitellään tekoälyn, alustatalouden, lohkoketjuteknologian ja robotiikan mahdollisuuksia Suomen elinkeinoelämälle. Tapahtuman avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tapahtumassa kuullaan myös pääministeri Juha Sipilän tervehdys ja liikenneministeri Anne Bernerin näkemyksiä liikennealan näkymistä ja julkistetaan tuore selvitys: Suomen tekoälyaika – Suomi tekoälyn soveltamisen kärkimaaksi: Tavoite ja toimenpidesuositukset.

– Tavoitteeni on nostaa tekoäly, robotiikka ja automaatio suomalaisyritysten menestystekijäksi sekä kansanomaistaa niiden hyödyntäminen. Odotan Pekka Ala-Pietilän johtamalta selvitystyöltä konkreettisia ensiaskelia tähän suuntaan, toteaa elinkeinoministeri Lintilä.

Tapahtumassa käydään huipputason rajat ylittävää keskustelua julkisen, yksityisen ja tutkimussektorin kesken. Tiedon jakaminen ja eri näkemysten yhdistäminen on Suomen menestyksen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Muutamat Suomessa toimivat yritykset ovat eturintamassa uudistamassa tuotteitaan, palveluitaan ja liiketoimintamallejaan tekoälyn ja robotiikan avulla. Nyt tarvitaan hallituksen, elinkeinoelämän, tutkimuslaitosten ja koulutuksen järjestäjien ja esimerkiksi kaupunkien yhteisiä toimenpiteitä, jotta koko Suomi saadaan edelläkävijöiden kellotaajuudelle.

Puolen päivän tilaisuus kerää yhteen 1 200 osallistujaa 500:stä suomalaisesta yrityksestä ja tutkimuslaitoksesta sekä valtiovallan ylintä johtoa. Päivän ohjelmassa on toimialakohtaista verkottumista sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja tiennäyttäjä-organisaatioilta. Lavalle nousevat muun muassa Matti E. Lehtonen, Sinikka Salo, Sauli Eloranta, Reijo Karhinen, Olli Rehn, Mika Vehviläinen ja Pekka Soini.

Tilaisuuden ohjelma
Seuraa tilaisuutta live-lähetyksenä verkossa.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jukka Ihanus, p. 050 463 9929

 
Sivun alkuun