Hyppää sisältöön

Työllisyyden edistämisen ministeriryhmä jatkoi työllisyystoimien valmistelua

sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriövaltioneuvoston viestintäosastovaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 21.8.2019 14.20
Tiedote

Työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä kokoontui toisen kerran 20.8.2019. Ministerit käsittelivät vuoden 2020 talousarvioesitystä työllisyystoimien osalta ja keskustelivat aktiivimallin korvaavista toimenpiteistä.

Ministerityöryhmä käsitteli budjettivalmistelun tilannetta työllisyystoimien osalta. Työ- ja elinkeinoministeriön talousarvioehdotuksessa esitetään julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden määrärahaksi reilua 297 miljoonaa euroa, joka sisältää 17 miljoonan euron lisäyksen palkkatukeen.

- Hallituksen tehtävä on selvä. Haluamme, että työllisyysaste nousee. Käytännössä se tarkoittaa, että yhä useampi pääsee töihin ja että työnantajien työvoimatarpeisiin vastataan. Tarvitaan panostuksia työllisyyden hoitoon ja palveluihin, sanoo työministeri Timo Harakka.

Ministerityöryhmä aloitti myös keskustelun aktiivimallin korvaavista työllisyystoimenpiteistä.

Työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä asetti ohjausryhmän. Ohjausryhmän keskeinen tehtävä on tukea ministeriryhmän työtä vahvistamalla työllisyyden edistämistä yli hallinnonalarajojen. Ohjausryhmän jäseniksi nimitettiin valtiosihteeri Raimo Luoma (puheenjohtaja), valtiosihteeri Pilvi Torsti (varapuheenjohtaja), valtiosihteeri Jari Partanen (varapuheenjohtaja) sekä kansliapäälliköt Jari Gustafsson työ‐ ja elinkeinoministeriöstä, Martti Hetemäki valtiovarainministeriöstä, Anita Lehikoinen opetus‐ ja kulttuuriministeriöstä ja Päivi Sillanaukee sosiaali‐ ja terveysministeriöstä. Ohjausryhmän sihteereinä toimivat työmarkkinaneuvos Kimmo Ruth, hallitusneuvos Jan Hjelt, neuvotteleva virkamies Johanna Alatalo työ‐ ja elinkeinoministeriöstä ja valtiovarainministeriön myöhemmin nimeämä henkilö.

Ministerityöryhmä käsittelee syyskuussa ministerityöryhmän alaisuudessa toimivien alatyöryhmien työohjelmia sekä mahdollisia ensimmäisiä esityksiä.

Työllisyyden edistämisen ministerityöryhmän tehtävänä on ohjata hallitusohjelman toteuttamista työllisyyden edistämisen, työmarkkinoihin liittyvien asioiden ja työlainsäädännön kehittämisen osalta. Ministerityöryhmän puheenjohtaja on työministeri Timo Harakka.

Lisätietoja:
työmarkkinaneuvos Kimmo Ruth, TEM, p. 0295 048 073
viestintäjohtaja Mikko Koivumaa, TEM, p. 050 345 3555

Aino-Kaisa Pekonen Katri Kulmuni Maria Ohisalo Mika Lintilä Thomas Blomqvist Timo Harakka Ville Skinnari
 
Sivun alkuun