Hyppää sisältöön

Yrittäjä, vaikuta ja liity TEM:n Yrityspaneeliin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 6.11.2019 15.36
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö soveltaa uudenlaisia tiedonkeruukanavia lainvalmistelun ja lainsäädännön vaikutusten arviointiin. Yrityspaneelin tehtävänä on tuottaa yritystason tietoa lainsäädännön vaikutuksista yrityksiin ja ennen kaikkea yrityksiin kohdistuvaan sääntelytaakkaan.

TEM on käynnistämässä Yrityspaneelin yhdessä Elinkeinoelämän keskusliiton, Suomen Yrittäjien, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton ja Keskuskauppakamarin kanssa. Kaikki yritykset ovat tervetulleita osallistumaan Yrityspaneeliin. Osallistumalla paneeliin autat lainvalmistelijoita arvioimaan suunniteltujen toimenpiteiden käytännön vaikutuksia ja siten laatimaan entistä parempaa yrityslainsäädäntöä.

Paneelille lähetetään säännöllisesti kyselyitä liittyen yrityksiä koskevaan sääntelyyn ja sen vaikutuksiin yritystasolla. Vastaukset käsitellään anonyymisti ja paneelista voi erota koska tahansa. Tulosten raportoinnissa vastauksia ei liitetä yrityksen tai vastaajan nimeen tai vastauksiin.

- Parhaillaan Yrityspaneelin kautta voi jo suoraan vastata kaupparekisteriä koskevaan kyselyyn. Kyselyn tuloksia on tarkoitus käyttää kaupparekisteriuudistuksen valmistelun tukena, erityisesti liittyen rekisteritietojen ajantasaisuuteen sekä yritysten velvollisuuteen toimittaa kaupparekisteriote viranomaiselle, erityisasiantuntija Erno Mähönen sanoo.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Erno Mähönen, TEM, p. 0295 047 066

 
Sivun alkuun