Uutiskirjeiden, tiedotteiden ja julkaisujen tilaaminen

Henkilötietojen käsittely

Sinulla on mahdollisuus tilata meiltä uutiskirjeitä, tiedotteita ja muita ajankohtaisaineistoja, sekä tiettyjä julkaisuja, kuten Työpoliittinen aikakauskirja. Kun tilaat uutiskirjeen, tiedotteen tai julkaisun, tallennamme yhteystietosi sen lähettämistä varten. Keräämme ja käytämme antamiasi henkilötietoja vain tilaamiesi uutiskirjeiden, tiedotteiden tai julkaisujen lähettämistä varten. 

Mitä tietoja keräämme sinusta uutiskirjeiden ja julkaisujen tilaamisen yhteydessä?

Keräämme vain sähköpostiosoitteesi ja mahdollisesti nimesi. Jos tilaat julkaisuja kotiisi tai esimerkiksi työpaikallesi, tallennamme näiden tietojen lisäksi myös mahdollisen organisaation nimen, osoitteen sekä mahdollisen puhelinnumeron. 

Säilytämme henkilötietojasi niin pitkään kuin se on tarpeellista tilaamiesi aineistojen lähettämistä varten, kunnes perut tilauksen ja/tai pyydät tietojesi poistamista taikka palvelujen olemassaolo lakkaa.

Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa joko uutiskirjeiden tai sähköisten julkaisujen vastaanottamisen yhteydessä tai verkkosivujemme kautta. Kun pyydät tietojesi poistamista,  henkilötietosi tuhotaan viivytyksettä.

Mihin käsittelymme perustuu?

Käsittelemme henkilötietojasi yleistä etua koskevan tehtävämme suorittamiseksi ja/tai suostumuksesi perusteella.
 
Työ- ja elinkeinoministeriön tehtävistä säädetään mm.: 

  • Valtioneuvoston asetus työ- ja elinkeinoministeriöstä 
  • Työ- ja elinkeinoministeriön asetus työ- ja elinkeinoministeriön työjärjestyksestä 
  • Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 

Henkilötietojesi siirto ja luovutus

Toisinaan ulkoistamme aineistojen jakelun ulkopuolisille palveluntoimittajille palvelun laadun parantamiseksi. Palveluntoimittaja voi toimia myös EU-alueen ulkopuolella, mikäli tietosuoja-asetuksen vaatimukset toteutuvat.

Palveluntarjoajien kanssa teemme tietosuoja-asetuksen mukaisen sopimuksen, tai muutoin noudatamme tietosuoja-asetuksen vaatimuksia. 

Voimme luovuttaa tietojasi niitä pyytävälle taholle viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaisesti. 

Emme luovuta tietojasi suoramarkkinointia tai markkina- ja mielipidetutkimuksia varten.

Lisätietoja uutiskirjeiden, tiedotteiden ja julkaisujen palveluntarjoajista saat viestintäyksiköstämme osoitteesta info.tem(at)gov.fi. 

Tietosuojaoikeutesi

Tiesithän, että sinulla on myös tietosuoja-asetuksen mukaisia oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Lue lisää tietosuojaoikeuksistasi TEM:n Tietosuoja-sivulta.