Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

100 vuotta kehittämistä: Aluekehittämispäivät Jyväskylässä 14.- 15.11.

Työ- ja elinkeinoministeriö
14.11.2017 11.40
Tiedote

Noin 200 aluekehittäjää ympäri Suomea kokoontuu työ- ja elinkeinoministeriön vuosittaisille aluekehittämispäiville Jyväskylään 14.–15.11.2017. Satavuotisen Suomen kunniaksi tilaisuuden otsikko on tänä vuonna ”100 vuotta Suomen kehittämistä”.

Aluekehittämispäivillä kurkistetaan aluekehittämisen historiaan Suomessa, mutta ennen kaikkea katsotaan tulevaan ja pohditaan millä menestysresepteillä ja kasvun avaimilla rakennamme Suomea kohti tulevaisuutta.

Aluekehittämisen toimijoiden roolit muuttuvat merkittävästi vuonna 2020 toteuttavan maakuntauudistuksen myötä. Uudistuksen myötä yhteisen aluekehittämisen tilannekuvan ja jaetun ymmärryksen merkitys korostuu. Seminaarissa tuodaan esille tiedon ja tiedolla johtamisen sekä eri toimijoiden välisen vuorovaikutuksen merkitystä.

Kuntien aluekehittämisvastuu jatkuu ja käytäntö näyttää, miten suhde maakuntaan rakentuu. Tilaisuudessa pohditaan sitä, miten kunnat ovat varautuneet uudistuvaan rooliinsa ja elinvoimatehtäväänsä.

Muita tilaisuudessa pohdittavia asioita ovat muun muassa se, miten digitalisaatio ja biotalous muuttavat alueiden kehitysnäkymiä. Lisäksi aluekehitysväki katsoo aluekehittämisen tulevaisuutta Euroopan ja Pohjoismaiden tasolla sekä arvioi, miten Suomen aluekehittäminen peilautuu pohjoismaisiin ja eurooppalaisiin verrokkeihinsa. Tilaisuudessa jaetaan myös innostavia ja konkreettisia esimerkkejä kasvun ja menestyksen resepteistä eri puolilta Suomea.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriö, Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen ELY-keskus ja Jyväskylän kaupunki.

Aluekehittämispäiviä voi seurata nettilähetyksenä.

Nettisivuilla voi osallistua tilaisuuden keskusteluun kommentti-kentän kautta. Keskusteluun voi osallistua myös Twitterissä hashtagillä #aluekehitys

Lisätiedot:
ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman, TEM, p. 029 50 49208
neuvotteleva virkamies Tarja Reivonen, TEM, p. 029 50 64942

 
Sivun alkuun