Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Business Finlandille uusi johtokunta

Työ- ja elinkeinoministeriö
23.1.2020 13.19
Tiedote

Valtioneuvosto nimitti 23.1.2020 Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin johtokunnan seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa hallitusammattilainen Pertti Korhonen ja varapuheenjohtajana alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Johtokunta ohjaa, seuraa ja valvoo Business Finlandin toimintaa.

Johtokunnassa on yritysten ja viranomaisten edustajia. Johtokunnan jäseninä jatkavat jo edellisessä johtokunnassa toimineet AhoGroupin hallituksen puheenjohtaja Miia Porkkala, Reima Oy:n toimitusjohtaja Elina Björklund sekä ulkoministeriön alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti. Inventure Oy:n toimitusjohtaja Sami Lampinen sekä johtaja BusinessOulun Juha Ala-Mursula ovat uusia jäseniä.

Johtokunta päättää Business Finlandin yleisistä toimintalinjoista ja ottaa huomioon työ- ja elinkeinoministeriön asettamat tavoitteet sekä omistajaohjauksen periaatteet. Johtokunta päättää esimerkiksi rahoituskeskuksen vuosittaisesta talousarvioehdotuksesta ja toimeenpanosuunnitelmasta. Johtokunnan toimikausi on 23.1.2020–31.12.2021.

Business Finland on julkinen toimija, joka tarjoaa yrityksille innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen.

Lisätiedot:

osastopäällikkö Ilona Lundström, TEM, puh. 029 504 7186
neuvotteleva virkamies Anne Rothovius, TEM, puh. 029 506 3532

Sivun alkuun