Hyppää sisältöön

Business Finlandille uusi johtokunta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 30.12.2021 14.11
Tiedote

Valtioneuvosto nimitti 30.12.2021 Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin johtokunnan toimikaudeksi 1.1.2022-31.12.2023. Johtokunnan puheenjohtajana aloittaa hallitusammattilainen Päivi Marttila, ja varapuheenjohtajana jatkaa alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Johtokunnassa on rahoituskeskuksen toimialaa tuntevia henkilöitä, joista yksi edustaa työ- ja elinkeinoministeriötä. Johtokunnan jäseninä jatkavat johtaja Juha Ala-Mursula (BusinessOulu), toimitusjohtaja Sami Lampinen (Inventure Oy), omistaja-yrittäjä Miia Porkkala (Aho Group Oy) ja alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti (ulkoministeriö). Uusina jäseninä johtokunnassa aloittavat professori Jaakko Aspara (Neoma Business School) ja toimitusjohtaja Laura Langh-Lagerlöf (Langh Group Oy). 

Johtokunta ohjaa, seuraa ja valvoo Business Finland -kokonaisuuden toimintaa ja päättää yleisistä toimintalinjoista ottaen huomioon työ- ja elinkeinoministeriön asettamat tavoitteet sekä omistajaohjauksen periaatteet ja linjaukset. Johtokunta päättää muun muassa rahoituskeskuksen vuosittaisesta talousarvioehdotuksesta ja toimeenpanosuunnitelmasta, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisestä sekä rahoituksen myöntämisestä sellaisiin yritysten ja yhteisöjen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeisiin, julkisen tutkimuksen hankkeisiin sekä elinkeino-, energia- ja ympäristöhankkeisiin, joissa rahoituskeskuksen rahoitusosuus on yli kolme miljoonaa euroa.

Business Finland on työ- ja elinkeinoministeriön alainen julkinen toimija, joka tarjoaa yrityksille tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Liisa Lundelin-Nuortio, TEM, p. 029 504 8261
teollisuusneuvos Sampsa Nissinen, TEM, p. 029 504 7189
 

 
Sivun alkuun