Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Elinkeinomininisteri Olli Rehn: Tekesin ja IBM:n yhteistyö luo Suomeen uusia kasvumahdollisuuksia ja työpaikkoja

Työ- ja elinkeinoministeriö
14.9.2016 14.05
Tiedote

Suomalaisille yrityksille ja terveysalan toimijoille avautuu uusia mahdollisuuksia tekoälyn kehittämiseen ja tehokkaampaan hyödyntämiseen. Tekes ja IBM kertoivat 14.9.2016 aloittaneensa yhteistyön, jolla kehitetään suomalaista digitaalisen terveyden ekosysteemiä, avoimia kumppanuusmalleja sekä avataan suomalaisille yrityksille maailmanlaajuisia markkinamahdollisuuksia.

Kumppanuuden myötä IBM aikoo perustaa Suomeen osaamis- ja innovaatiokeskukset kehittämään terveydenhuollon uudenlaisia palveluita ja konsepteja sekä digitaalisia ratkaisuja. Lisäksi Suomeen on perusteilla ensimmäinen USA:n ulkopuolella toimiva osaamiskeskus kuvantamisen tehostamiseen. Nämä tulevat työllistämään 150 henkilöä Suomessa lähivuosina. Lisäksi on arvioitavissa, että työpaikkoja digiosaajille, terveysalalle ja tutkimukseen syntyy koko ekosysteemin kasvun myötä saman verran lisää.

– Tekesin ja IBM:n välinen sopimus vahvistaa Suomen asemaa terveysalan osaamisen kärkimaana. Sopimuksen myötä syntyy uusia työpaikkoja, huippuosaamista, parempaa terveydenhuoltoa pienemmin kustannuksin sekä vientiä ja kasvumahdollisuuksia kotimaisille innovatiivisille yrityksille, sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn.

– Kiitän sekä työ- ja elinkeinoministeriön että Tekesin neuvottelijoita sitkeästä työstä ja tuloksesta, joka vahvistaa suomalaista digitaalisen terveyden ekosysteemiä, sanoo ministeri Rehn.

– On ilahduttavaa, että Suomen maine terveysalan osaamisen kärjessä saa yhä uusia alan suuria, kansainvälisiä toimijoita hakeutumaan yhteistyöhön suomalaisten innovatiivisten yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa. Tässä näkyvät panostukset terveysalan laajaan kehittämiseen, johon on tähdätty muun muassa terveysalan kasvustrategialla. Tämän aloitteen avulla suomalaista digitaalisen terveyden ekosysteemiä kehitetään ja viedään maailmalle entistä voimakkaammin, toteaa ylijohtaja Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä.

IBM-yhteistyön ohella Tekes harkitsee tekoälyn hyödyntämistä laajemmin pilotoivia toimia erillisellä ohjelmalla.

Lisätiedot:
erityisavustaja Hannu Väänänen, TEM, puh. 050 410 4909
ylijohtaja Ilona Lundström, TEM, puh. 029 504 7186
pääjohtaja Pekka Soini, Tekes, puh. 029 505 5700

 
Sivun alkuun