Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Kulmuni Singaporeen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 12.11.2019 15.51
Tiedote

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni vierailee Singaporessa 13.-15.11.2019 yritysten viennin edistämisen ja kansainvälistymisen merkeissä. Ministeri Kulmunin matkan tarkoituksena on esitellä suomalaista osaamista ja edistää suomalaisyritysten liiketoiminta- ja innovaatiohankkeita, erityisesti terveysteknologian, kiertotalouden, rakentamisen älykkäiden ratkaisuiden ja kyberosaamisen saralla.

Ministeri Kulmunin vierailun aikana Singaporessa järjestetään 11.-15. marraskuuta liiketoimintaan ja innovaatioihin keskittyvä Singapore Fintech Festival SFF & Singapore Week of Innovation and Technology SWITCH -tapahtuma, joka kokoaa yli 80 000 osallistujaa ympäri maailman. Tapahtumaviikolle osallistuu noin 25 suomalaista yritystä.

– Näen Suomen ja Singaporen välillä merkittäviä yhteistyömahdollisuuksia. Ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja nopea teknologinen kehitys muovaavat molempia yhteiskuntia. Suomalaisilla yrityksillä on paljon osaamista muun muassa ympäristö- ja terveysteknologioissa. Voimme tarjota ratkaisuja näihin haasteisiin, toteaa ministeri Kulmuni.

Ministeri Kulmuni osallistuu matkan aikana useisiin yritystapaamisiin ja yritysten vienninedistämistilaisuuksiin, joissa tuodaan esille suomalaisen terveysalan, kiertotalouden, jätehuollon, kyberosaamisen ja meriteollisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. Matkan tapaamisten muita teemoja ovat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan liittyvä yhteistyö, investoinnit, yritysrahoitus ja teknologiat.

Vierailun aikana ministeri Kulmuni tapaa Singaporen terveys- ja liikenneministeri Lam Pin Minin. Tapaamisessa on tarkoitus keskustella Suomen ja Singaporen välisestä innovaatioyhteistyöstä terveydenhuollon ja liikenteen sektoreilla.

Ministeri Kulmuni tapaa myös ministeri S Iswaranin, joka vastaa Singaporen viestintäministeriössä digitalisaatiosta ja kauppa- ja teollisuusministeriössä kansainvälisestä yhteistyöstä. Ministerit keskustelevat tiede-, tutkimus- ja innovaatioyhteistyöstä sekä kaupallisesta yhteistyöstä.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jenny Hasu, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 040 658 3510, [email protected]
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 050 431 8015, [email protected]
edustuston päällikön sijainen Ritva Naumanen, Suomen suurlähetystö, Singapore, p. +659 017 4395, [email protected]

 
Sivun alkuun