Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

EU:n työ- ja sosiaaliministereiden epävirallisessa videokokouksessa aiheena Euroopan elpyminen

Sosiaali- ja terveysministeriöTyö- ja elinkeinoministeriö
17.7.2020 9.15
Uutinen

EU:n puheenjohtajamaa Saksa järjestää EU:n työllisyydestä ja sosiaaliasioista vastaavien ministereiden epävirallisen videokokouksen 17.7.2020. Tarkoituksena on keskustella erilaisista toimista, jotka tukevat koronakriisin jälkeisen työelämän toipumista. Epävirallisessa kokouksessa ei tehdä päätöksiä. Suomea edustaa sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen valtiosihteeri Saila Ruuth.

Kokouksessa on tarkoitus keskustella sosiaalisen suojelun järjestelmistä osana EU:n toipumista. Yhtenä Saksan EU-puheenjohtajakauden prioriteeteista on EU:n talouden perustan ja sosiaalisen ulottuvuuden vahvistaminen. Samalla korostetaan, että covid-19-pandemian aikana sosiaali- ja työllisyyssektoreiden merkitys EU:ssa on entisestään kasvanut. Lisäksi käsitellään kausityöntekijöiden ja liikkuvien työntekijöiden oikeuksien turvaamista ja turvallisen työn edistämistä osana EU:n elpymistä. Suomi käyttää puheenvuoron sosiaalisen suojelun roolista pandemiasta toivuttaessa.

Suomi tukee EU:n sosiaalisen ulottuvuuden vahvistamista

Suomi suhtautuu EU:n sosiaalisen ulottuvuuden vahvistamiseen myönteisesti. Vähimmäistoimeentulojärjestelmistä on tärkeää keskustella osana köyhyyden ja eriarvoisuuden ehkäisemistä. Lisäksi Suomi korostaa kausityöntekijöiden ja liikkuvien työntekijöiden oikeuksien tehokasta toimeenpanoa sekä koronapandemiasta johtuvien riskien eliminoimisen tarvetta.

- Köyhyyden ja eriarvoisuuden ehkäisy on Suomelle tärkeä prioriteetti, jonka edistämisessä tarvitaan laaja-alaisia politiikkatoimia ja keskustelua. Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden merkitys on yhä tärkeämpi yhteiskunnassamme, jota ilmastonmuutokseen ja koronapandemiaan vastaaminen vääjäämättä muokkaa, korostaa valtiosihteeri Saila Ruuth.

Suomi painottaa hyvinvointitalous-lähestymistapaa tienä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävälle jälleenrakentamiselle. Nämä ovat keskeinen osa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa, jolla pyritään turvaamaan ihmisten hyvinvointi sekä yhteiskunnan resilienssi ja kilpailukyky.

Lisätietoja
Liisa Heinonen, hallitusneuvos TEM, +358 295 064 131
Veli-Mikko Niemi, ylijohtaja STM, +358 295 163 425

 
Sivun alkuun