Hyppää sisältöön
Media

Euroopan matkailufoorumissa pohditaan matkailualan digitaalista muutosta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.10.2019 11.08
Uutinen

Euroopan matkailufoorumi kokoaa EU:n jäsenvaltioiden matkailuvirkamiehet ja keskeiset sidosryhmät vaihtamaan näkemyksiä matkailualan digitalisaatiosta Helsinkiin 9.–10. lokakuuta.

Matkailufoorumissa keskustellaan siitä, miten digitalisaatiolla voidaan luoda kestävää kasvua EU:n matkailualalla. Keskustelu kiteytyy kolmeen keskeiseen teemaan: digitaalisen muutoksen vaikutuksiin matkailuyrityksissä, innovaatiokyvykkyyteen sekä tiedonhallintaan. Keskustelun tavoitteena on pohtia, miten matkailuyritykset voivat vastata digitaaliseen muutokseen suunnittelussaan ja toiminnassaan, ja millaisilla politiikkatoimilla voidaan tukea matkailuyrityksiä EU- ja kansallisella tasolla.

Digitalisaatiosta uusia mahdollisuuksia matkailualan kestävään kasvuun

Digitaalinen muutos vaikuttaa vahvasti matkailualaan, mikä voi vauhdittaa EU:n kestävää kasvua ja luoda uusia työpaikkoja. Globaalisti matkailu kasvaa 5 prosentin vuosivauhtia. Matkailun osuus on yli 10 prosenttia EU:n BKT:sta ja lähes 12 prosenttia kokonaistyövoimasta. Paikkasidonnaisena toimialana sillä on suuri merkitys eri alueille.  Suomi haluaa omalla EU-puheenjohtajakaudellaan korostaa digitalisaation merkitystä matkailun kestävyyden vahvistamisessa.

- Digitalisaatio tarjoaa mahdollisuuksia innovaatioihin, joilla voidaan edistää kestävyyttä, vastata matkailijoiden tarpeisiin sekä varmistaa matkailualan kilpailukyky. Digitalisaatio on vielä alihyödynnettyä Euroopan matkailussa, johtava asiantuntija Sanna Kyyrä työ- ja elinkeinoministeriöstä kertoo.

- Matkailualalle tarvitaan lisää toimialarajat ylittäviä innovaatioekosysteemeitä ja osaamisen vahvistamista. Tämä edellyttää aiempaa tiiviimpää yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin toimijoiden kesken, johtava asiantuntija Kyyrä jatkaa.

Helsingissä 9.–10.10. järjestettävään Euroopan matkailufoorumiin (European Tourism Forum) osallistuu matkailun asiantuntijoita EU:n jäsenvaltioista, komissiosta ja parlamentista. Matkailufoorumi järjestetään 18. kertaa, nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Tapahtuma on osa Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa ja järjestetään yhteistyössä Euroopan komission kanssa.   

Seuraa Twitterissä: #ETF2019 #EU2019FI #TEMmatkailu

Lisätiedot:
johtava asiantuntija Sanna Kyyrä, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 029 504 7012

 
Sivun alkuun