Hyppää sisältöön

Kasvupalveluihin valmistaudutaan lakimuutoksilla - esitys lausuntokierrokselle

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.3.2018 14.53
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on 5.3.2018 lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen hallituksen esitykseksi julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden väliaikaista järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi. Esityksen tavoitteena on lisätä julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen asiakaslähtöisyyttä ja vaikuttavuutta mahdollistamalla markkinoiden hyödyntäminen palveluprosessien hallinnassa ja palvelujen tuotannossa.

Työ- ja elinkeinoviranomaisten lisäksi myös palveluntuottajat voisivat haastatella työnhakijoita, arvioida työnhakijan palvelutarpeen sekä laatia työllistymissuunnitelman yhdessä työnhakijan kanssa. Ehdotettu muutos mahdollistaisi työnhakija-asiakkaiden kokonaisten palveluprosessien hankkimisen palveluntuottajilta.

Muutokset edistävät valmistautumista maakunta- ja kasvupalvelu-uudistuksen voimaantuloon. Muutosten tavoitteena on tukea kasvupalvelumarkkinoiden rakentumista kehittämällä julkisiin työvoima- ja yrityspalveluihin liittyviä järjestäjä-tuottaja-malleja.

Lakimuutos mahdollistaa työvoima- ja yrityspalveluihin liittyviä hankkeita, joissa valmistaudutaan maakunta- ja kasvupalvelu-uudistukseen kokeilemalla muun muassa työnhakijan palveluprosessin siirtämistä palveluntuottajien vastuulle. Hankkeet on tarkoitus valmistella alueiden lähtökohdista ja sovittaa yhteen alueen maakunta- ja kasvupalveluvalmistelun kanssa. Tulevat maakunnat voivat hyödyntää hankkeista saatuja kokemuksia kasvupalvelujen järjestämisessä.

Lausuntopyyntö löytyy sivulta tem.fi/lausuntopyynnot

Lisätietoa: tem.fi/kasvupalvelut

Lisätiedot:
kehittämispäällikkö Jarkko Tonttila, TEM, p. 029 506 0069

 
Sivun alkuun