Hyppää sisältöön

Laivanrakennuksen innovaatiotukeen lähes 34 miljoonaa euroa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 21.11.2019 13.54
Tiedote
Katri Kulmuni

Hallitus esittää vuoden 2020 talousarvioesityksen täydentävässä esityksessä laivanrakennuksen innovaatiotukeen 33,9 miljoonan euron myöntämisvaltuutta. Tukea arvioidaan myönnettävän 5–6:een laivanrakennushankkeeseen.

– Suomen laivanrakennusteollisuuden kansainvälinen kilpailukyky perustuu erikoistumiseen, innovaatioihin ja korkeaan osaamiseen. Nyt päättämämme lisäpanostukset edesauttavat kilpailukyvyn ylläpitämistä, toteaa elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

Rahoituksesta 20 miljoonaa euroa on aiemmin varattujen määrärahojen uudelleenbudjetointia ja 13,9 miljoona euroa lisärahoitusta.

Laivanrakennuksen innovaatiotuki mahdollistaa suomalaisen laivanrakennusteollisuuden panostukset uusien innovaatioiden kehittämiseen ja vahvistaa siten alan kansainvälistä kilpailukykyä.

– Innovaatiotuella on ollut merkittävä vaikutus telakkateollisuuden työpaikkojen turvaamisessa ja isojen vientikauppojen toteutumisessa, joten on ensiarvoisen tärkeää ylläpitää näitä panostuksia ja edesauttaa laivanrakennuksen valoisaa tulevaisuutta, jatkaa elinkeinoministeri Kulmuni.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Arttu Karila, TEM, p. 050 341 6615

 
Sivun alkuun