Hyppää sisältöön

Maakuntauudistus: hallitus valtuutti kahden palvelukeskuksen perustamisen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.6.2017 13.44
Tiedote

Hallitus valtuutti 8.6.2017 ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksen (KEHA-keskus) perustamaan kaksi palvelukeskusta tulevien maakuntien käyttöön: tietotehtävähallinnoinnin ICT-palvelukeskusyhtiön sekä talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskusyhtiön.

Osana käynnissä olevaa sote- ja maakuntauudistusta valtiovalta perustaa tulevien 18 maakunnan omistukseen kolme osakeyhtiömuotoista palvelukeskusta tuottamaan keskitetysti tukipalveluita. Kolmas eli toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskus on jo perustettu Senaatti-kiinteistön yhteyteen.

Käynnistysvaiheessa kummatkin yhtiöt ovat KEHA-keskuksen omistuksessa ja määräysvallassa. Sote- ja maakuntauudistuksessa mahdollisesti myöhemmin tehtävät linjaukset mm. yhtiön omistuspohjaa, liiketoimintamallia ja rahoitusta koskien toteutetaan yhtiön toimintaa ohjaaviin asiakirjoihin (mm. yhtiöjärjestys) niin, että ne ovat voimassa viimeistään 1.1.2019 lukien.

Yhtiöiden hallituksiin nimetään edustajat valtionhallinnosta sekä maakunnista. Hallitusten kokoa ja rakennetta voidaan tarkastella uudestaan siinä vaiheessa, kun omistusta siirretään maakunnille.

Lisätiedot:
johtaja Mikko Salmenoja, KEHA-keskus, puh. 050 396 0007
tietohallintojohtaja Heikki Heikkilä, KEHA-keskus, puh. 0295 020 100

aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto
 
Sivun alkuun