Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Harakka Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokuntaan

Työ- ja elinkeinoministeriö
30.8.2019 14.04
Tiedote

Työministeri Timo Harakka esittelee Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteitä 2. syyskuuta 2019 Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnassa (IMCO) Brysselissä.

Ministeri Harakka vierailee valiokunnassa kilpailukykyneuvoston puheenjohtajan roolissa, ja hän kertoo Suomen puheenjohtajakauden tavoitteista sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan aloilla. EU:n neuvoston puheenjohtajamaan sektoriministerit esittelevät Euroopan parlamentin valiokunnille puheenjohtajakauden prioriteetit ja käyvät keskustelua europarlamentaarikkojen kanssa.

Ministeri Harakka korostaa puheenvuorossaan Suomen tavoitetta luoda uusi eurooppalainen kestävän kasvun strategia. On tärkeää, että Euroopan päättäjät ja yritykset ovat sitoutuneita edistämään kasvua niin talouden, ympäristön kuin sosiaalisten näkökulmien kannalta kestävällä tavalla.

Sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan rooli on keskeinen sisämarkkinoiden kehittämisessä ja sisämarkkinaesteiden poistamisessa tavara- ja palvelumarkkinoilla sekä kuluttajansuojaa ja -oikeuksia koskevissa lainsäädäntöhankkeissa. Suomi haluaa puheenjohtajana myös korostaa palveluiden ja digitaalisten palveluiden merkitystä Euroopan kasvulle ja kilpailukyvylle. Suomi myös edistää kokonaisvaltaista näkemystä, jossa sisämarkkinoita ja digitaalisia sisämarkkinoita tarkastellaan yhtenä kokonaisuutena.

Valiokunnan kokous lähetetään suorana verkossa.

Lisätietoja:
työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 0295 047 224
neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 0295 048 278

Sivun alkuun